29 apr. 2014

Graffitikonstnär har målat på HFAB-byggnad i Halmstad

Inget nytt under stjärnorna men ändå....promenerade på stan och hittade denna häftiga målning på ett hus, hade ingen aning om att den fanns. Visar återigen hur lite man "känner" sin egen stad.

Göteborgsbaserade Carolina Falkholt har sedan slutet av 1990-talet arbetat med att utveckla konstformen graffiti. Hennes konst finns sedan tidigare representerad bland annat på Hallands kulturhistoriska museum och på väggar runt om i världen. Nu finns hennes konst även i Halmstad. Målningen finns på väggen på studentboendet Jakten som ligger mitt emot konsthallen (stadsbiblioteket, även det ett konststycke i sig) 
Halmstad är en levande konststad. Här finns ett stort utbud med allt från lokal till internationell konst. Staden är rikt utsmyckad med offentlig konst som du kan uppleva på egen hand. Du kan under en konstpromenad uppleva skulpturer och andra offentliga konstverk i centrala Halmstad, exempelvis verk av Pablo Picasso, Carl Milles, Lena Cronqvist och Fredrik Wretman.


Nästa kostnadsfria konstpromenad; "Nytt i stan" är Lördagen den 24 maj kl. 14.00 
Flera nya konstverk har tillkommit de senaste åren. På Halmstadgillet (24 maj kl. 13.00) invigs det allra senaste tillskottet, en donation av det ikoniska verket Non Violence av Carl Fredrik Reuterswärd. Efter invigningen erbjuds en entimmespromenad runt Halmstads nya och nyplacerade konstverk. 
Samling vid Non Violence, korsningen Brogatan/Hantverkargatan.

Några av mina egna favoriter i staden

Stadsbiblioteket i Halmstad