6 juli 2017

Utflykter från Camping Korana

Vilken camping, bästa någonsin, alla kategorier! Man väljer sin egen natursköna plats, med eller utan ström/skugga. Vi valde en plats lite utanför smeten, med granskog bakom oss där ekorrarna hoppar från träd till träd och vi hittade blodsopp det första vi gjorde. Nedanför restaurangen följer man stigen ner till floden där man kan bada, det tackar räkan för 👍
Campingen ligger 6 km från Nationalparken Plitvicesjöarna och 24 km från Rastoke/Slunj.







Rastoke
En liten vattenkvarnsby med flera vattenfall i naturskön miljö. Här finns ett litet museum och en liten grotta att titta på. Supermysigt ställe! Goda pizzor i byn!






Nationalpark Plitvicesjöarna
Här har floden Korana format 16 insjöar längs ett mycket kalkrikt område. Mellan sjöarna finns det mängder av mindre och större vattenfall. Mycket sevärt, detta är tredje gången vi är här.


















Det blev många trappor och uppförsbackar idag, nerförsbackarna var inte lika många. Nu är det fotbad som gäller och imorgon rullar vi vidare ner till kusten igen, efter tre nätter här.

9 kommentarer:

  1. Ägarna ser helt klart ut att ha missat ett turistmål, den nationalparken. Men det kommer kanske fler Kroatienresor för mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får hoppas du får komma tillbaka och upptäcka ännu mera!

      Radera
  2. Då har ni stått på samma camping som vi gjorde😄En jäääättestor camping där man själv får välja vart man vill stå☺️. Sen att det är nära plitvicesjöarna är ännu bättre. Kul att ninockså hade fint väder då. En fin utflykt med en massa vatten runt o mycket traskande. Härligt 🤗

    SvaraRadera
  3. Nationalparken är fantastisk! Och campingen ser ju grymt fin ut!!! Vi har nyss besökt en häftig nationalpark i Polen. Inlägg kommer på söndag! :)

    SvaraRadera
  4. Vi åkte aldrig till nationalparken när vi var i Kroatien i höstas, det blev så kallt så det blev inte lockande. Jag ångrar det nu när jag ser dina fina bilder, men det får bli nästa gång vi kommer dit! Tack för allt fint du visar! Kram

    SvaraRadera
  5. Nationalparken är väldigt fin, det tyckte vi också när vi var där.
    Kram

    SvaraRadera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!