12 feb. 2015

Kräftsoppa

Nu är det snart helg så då bjuder jag på detta fantastiskt goda och enkla recept!

smör
2 rivna morätter
0,8 dl vatten
2 fiskbuljongstärningar
2 dl creme fraiche
400 gr Kavli kräftost
dill och svartpeppar
1-2 burkar kräftstjärtar

Fräs morötterna i lite smör, smula ner buljongtärningar och blanda ner dillen. Häll på vatten och låt koka ihop lite. Rör ner osten och creme fraichen smaka av med peppar.
Koka ihop ett par minuter och blanda sist i kräftorna. Låt allt bli genomvarmt (kräftorna skall inte koka då de blir sega).
Vill du kan du minska på vattenmängden och blanda ner lite vitt matlagningsvin.

Tillbehör: Brie och vitlöksbröd eller något annat gott bröd.


Tips! Byt ut kräftorna mot lax eller torsk eller lite av varje. Blanda som du vill, du får en kalasgod fisksoppa.


Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!