Slängde ihop alla ingredienser och klickade ut i små silkonformar. Lätt och smidigt och inget kladd! Bara att riva lite ost och slänga in i ugnen.
Till 18 små bullar hade jag följande;
½ dl sesamnötsmjöl (kan bytas ut mot 1 dl mandelmjöl eller ½ dl kokosnötsmjöl)
½ dl pofiber
5 msk fiberhusk
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
6 ägg
2 msk äppelcidervinäger
1 dl kokhett vatten
3 msk kokosfett/olja
Fyllning;
½ finhackad lök
4 champinoner
1 pkt finstrimlad/klippt bacon
ca 2 dl vanlig tacosås
1 msk oregano
Toppas med riven ost (ca 150 gram).
Gör så här;
Sätt ugnen på 190 grader.
Lägg ner bacon i en het panna, släng ner lök och svamp när den släppt lite fett och stek allt i några minuter. Häll över tacosåsen och oreganon, låt allt puttra et par minuter. Lägg åt sidan att svalna något.
Blanda ihop ägg, vinäger och olja i en skål.
Släng ner alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda ner äggblandningen och rör om ordentligt, häll på vattnet och vispa ihop till en jämn smet.
Blanda ner fyllningen och vispa runt så det blandas ordentligt.
Klicka ut i silikonformar eller små muffinsformar och toppa med riven ost.
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 20 minuter.
Låt svalna innan du äter dem. Perfekt till picknicken!
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!