Du får 7 st ganska stora frallor av detta recept, så goda! Glutenfria är de också förstås.
Gräddas i 200 grader ca 25 minuter.
4 ägg
4 ägg
1 dl Eko mild yoghurt, naturlig fetthalt
1 ½ dl finriven zucchini
1 ½ dl finriven zucchini
2 msk smält smör
3 dl mandelmjöl
4 msk fiberhusk
2 msk kokosnötsmjöl
1 dl sesamfrö
3 dl mandelmjöl
4 msk fiberhusk
2 msk kokosnötsmjöl
1 dl sesamfrö
1 dl boveteflingor
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 tsk bakpulver
ca 1 dl riven cheddarost att strö över (valfritt men väldigt gott!)
Vispa först äggen poröst och blanda sedan i yoghurten, smält smör och zucchinina, vispa runt. Blanda det torra i en bunke och rör om så att allt är väl blandat. Blanda ner det med det övriga. Låt smeten vila i ca 7-8 minuter. Forma 7 runda frallor av smeten med hjälp av två skedar och lägg på bakplåtspapper. Strö över ordentligt med riven ost, tryck dit lite så det sitter. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 25 minuter i 200 grader.
Vispa först äggen poröst och blanda sedan i yoghurten, smält smör och zucchinina, vispa runt. Blanda det torra i en bunke och rör om så att allt är väl blandat. Blanda ner det med det övriga. Låt smeten vila i ca 7-8 minuter. Forma 7 runda frallor av smeten med hjälp av två skedar och lägg på bakplåtspapper. Strö över ordentligt med riven ost, tryck dit lite så det sitter. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 25 minuter i 200 grader.
Tips! Fyll de avsvalnade frallorna med sallad, majonnäs och stekt bacon. Glutenfritt bröd är alltid bäst när det svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!