14 nov. 2015

Mat å bak å lite julstämning

Idag blev det ett besök på årets första julmarknad. Michelle å jag åkte till Margaretetorp för ett besök där. Massor av godsaker fanns att köpa, mycket smycken, pynt och konsthantverk också, men det lät vi bli. Idag blev det bara sånt som gick att äta å dricka. Lite goda teer, salami, ölkorv och så ostar förstås! 
Kameran lämnades hemma så det blev bara några bilder med mobilen.


Här kommer ett recept på ett bröd jag bakade i torsdags. Jag gjorde två smålimpor istället för ett stort bröd. Väldigt gott! Perfekt till räkmackan, toast eller att rosta. Bakar man den i en rund form kan man ha den som botten till smörgåstårta.

Formfranska (glutenfri)
4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 gram smör
5 dl fet yoghurt


Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla i 10 minuter.
Smörj en form och klä med bakpapper, klicka ut degen. Pensla med mjölk och strö vallmofrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.


Hittade receptet på Åses blogg, 56kilo.se - tack för den Åse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!