6 feb. 2016

Vandring i Nissaströms Naturreservat

Vi fortsätter att utforska naturreservaten i vår hemkommun, jag o Agneta. Idag begav vi oss till Nissaströms naturreservat. Här kan du läsa vad Länsstyrelsen skriver om reservatet, och här står det visst att det har rustats upp?! Någon har inte gjort sin läxa säger jag!


Gå här säger Agneta, här är inte så blött... nähe?!

Men man kanske inte skall välja att gå här just i februari, vad vet jag? Mycket som är översvämmat och spänger som är borttagna, men skyltningen är hyffsad. Stormen har nog bidragit till att det är svårframkomligt, så här får röjas igen.


Bara att kämpa på...

Vi fick i alla fall en mysig promenad, ibland tog vi oss fram på två ben ibland låg man på alla fyra och försökte komma loss från lervällingen...


Ena stunden är Nissan vild och forsar fram, i nästa stund är vattnet spegelblankt

Längs med leden finns det både grillplats och vindskydd om man är hungrig och vill stanna för en picknick eller om vill övernatta och behöver lite skydd.


Fina vindskydd och grillplats

Härlig natur som skall uppleves på sommaren så att man slipper lervällingen. Vi hade i alla fall uppehåll och stundtals var underlaget helt godkänt!

 På den här platsen måste det vara helt fantastiskt på sensommaren/hösten

Ja, och där tog vandringsleden slut... 

Vår runda som vi gick ser du ovan. Det tog sin lilla tid men sen var både vi och hundarna nöjda! Hemma hos Agneta väntade fika... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!