9 jan. 2017

Mobilfoto, just 4 fun

Fredag morgon, tidig strandpromenad med Milla o vovvarna
 
 Lördag eftermiddag, Michelle o Alice på stranden
 
Mormors fina tjej, med sina mörkbruna ögon
 
Nästan varje dag tar man några bilder, eller i varje fall så gör jag det. Ibland så åker de ner i papperskorgen och andra dagar hamnar de här eller på Instagram. 
Sedan jag köpte min Samsungmobil så blir det ännu fler bilder tagna, borde bli bättre på att sortera upp bland bilderna. Slarvfia som jag är, slarvar jag oftast bort värdefulla bilder, inte minst från den stora kameran. För tillfället hittar jag inte semesterbilderna från i somras.... som tur va sa la jag över en del till läsplattan direkt då jag bloggade från den när vi reste runt i Schweiz och på Korsika.
Förr så sorterade jag alla mina bilder i datorn, rätt bild under rätt månad och år, men det var längesedan. Nu letar jag som en tok bland alla datorer o hårddiskar när jag ska ha en bild som jag tror mig veta att jag har, ingen ordning alls känns det som!
Vad gör du med dina bilder och vad tycker du är roligast, att fota eller redigera?
Lägger du över dina bilder till datorn/extern hårddisk med jämna mellanrum eller hur gör du?

12 kommentarer:

 1. Jag har de flesta bilder i datorn, någorlunda sorterade under "land". Men jag borde verkligen rensa, och lägga över på extern hårddisk! Peter har nyligen börjat använda molntjänsten Kiliaro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog bra med molntjänst, datorn är riskabelt har jag fått erfara flera gånger.

   Radera
 2. Känner igen mig i det där att leta, leta, leta... borde verkligen bli bättre på att ordna och sortera - och att kasta de bilder som jag har kopior av. Allt detta skulle jag bli såå bra på när jag blev pensionär - men så blev det alltså inte :)
  Däremot är jag noga med att lägga över alla bilder på en extern hårddisk... och de flesta bilderna säkerhetskopieras dessutom direkt till Google-album helt automatiskt när jag flyttar över dem från kameran till datorn. Jag har gjort några fotoböcker, ett par pussel och skrivit ut en del på magnetiskt papper och gjort kylskåpsmagneter av.
  Fota eller redigera? Hm ... det varierar och beror på. Jag redigerar oftast inte mina bilder så mycket - oftast är det oftast att jag rätar upp och kanske beskär... men ibland är det roligt att "leka" med filter och annat skoj i redigeringsprogrammen :) Du då ... vad tycker du är roligast?
  Ha en bra dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fotobok är kul stt göra, va ett tag sedan sist. Har gjort några stycken då vi kryssade mycket. Själv gillar jag att fota bäst! Speciellt när jag har egentid med kameran 😉 Kram

   Radera
 3. Tycker som du, fota är bäst! Nu har jag slarvat länge med bara mobilen, men det berodde på att jag, kameran och minneskortet med wi-fi inte var kompatibla som det så fint stod!!! Tror jag har fem datorer med bilder på och ingen extern hårddisk...tre söner som alltid skulle ha mammas laptop! Och första resan med husbil till Grekland 2004 och ny kamera, bara borta??? Nej jag har inte gjort något, inte jag heller, suck, och jag vet hur fina korten var från Zakynthos och Kefalonia...skulle verkligen behöva ett dataproffs som kunde hjälpa mig med allt, skulle säkert ta flera veckor�� Fina bilder har du tagit i alla fall! Ha det bäst från ett gråkallt Göteborg/Anette

  SvaraRadera
 4. Det är så typiskt, för just dom bilderna man saknar och inte kan hitta, dom vill man ha helst ha, ha ha ha Ha det gott i kylan. Jag skall till Göteborg imorgon, utbildning va det visst. :-)

  SvaraRadera
 5. Ägarna har olika hårddiskar och i dubbel upplaga, ifall om den ena lägger av. Dock är de ofta lite dåliga på att spara ner bilderna från kameran till hårddiskarna.
  Mobilbilderna får snällt ligga i molnet.
  Någon gång ibland kan bilderna retuscheras men oftast inte. Ägarna tycker ibland det blir konstiga bilder med konstiga färger om han arbetar för mycket med de, men kan också vara som så att han inte har tålamod att lära sig..

  SvaraRadera
 6. Jag fotar också massor...speciellt på våra resor. Sen har jag lite livrem och hängslor:)) jag sparar bilder både på datorn och i en separat hårddisk. Sen är jag glad att jag bloggar under resorna och lägger ut både på boggen och på Instagram. På så sätt har man kvar bilderna. Min blogg är min dagbok brukar jag säga :)

  SvaraRadera
 7. Att fota är helt klart det roligaste. Jag molnlagrar en del, men lägger alltid över alla bilder på en extern hårddisk med ett par månaders mellanrum. Och så ligger de dessutom kvar i datorn :)

  SvaraRadera
 8. Jag lägger över mina bilder i min dator varje dag och sedan lägger jag över i datummappar på två portabla hårddiskar när datorn börjar bli full (jag fotar mycket). Jag slarvade en period och hade bara på en hårddisk och den kraschade. Då blev jag av med ett halvårs bilder och försöker nu vara mer noga. Allt det där kan jag lätt bli helt galen på. Det som är tråkigast att bli av med är ju familjebilder, våra resor, seglingar och numera husbilskörande gör maken film/bildspel av på dvd, nu kanske inte dessa kommer att fungera framöver när ny teknik kommer och jag blir lätt trött på allihop. Vem vill ha allt detta en dag tänker jag ibland? Allt är kanske bara kortsiktigt? För övrigt, jättefina foto här! Christel

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder! Men som sagt det där med att sortera dem är ju ett tråkigt kapitel som man brukar slarva med...

  SvaraRadera
 10. Skönt att läsa om att det är fler som har samma problem, dvs surrigt med alla kort. Jag bytte teleoperatör nu och hittade att det fanns > 2000 bilder i En Picassafil, tur att de inte tar plats i telefonen i alla fall. Men orginalbilderna var finns de?
  Har lovat mig själv att efter varje resa lägga över till både dator o externdisk. Redigering, ges ingen tid för sånt, bilderna blir mörka när solen o skuggan tävlar om att synas mellan husknutarna. Har just nu många bilder från den underbara staden Sevilla som inte kommer till sin rätt. Men får komma Ihåg verkligheten i stället!

  Fina bilder du har! Ha det gött

  SvaraRadera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!