2 jan. 2017

Nytt år med nya äventyr

Visst är det spännande med ett nytt år och nya semesterdagar så att man kan sätta tänderna i kartor och bloggar och planera nya resmål? Det finns ju så mycket att se och uppleva!


Vi har bestämt att åka till Kroatien denna sommaren. Vi har tidig semester i år, så vi hoppas att vi slipper den värsta värmen och den värsta turistanstormningen! Det skall gå att ta långa promenader utan att dö av värmeslag och vi skall kunna spontanåka från ställe till ställe utan att boka i förväg.
 
Självklart vill vi kunna bada, eller i alla fall svalka lilla räkan, men för min del får det gärna vara folktomt som här på hundstranden i Punat, på ön Krk.
Besöksmålen är inte bestämda, mer än att vi skall stanna på fina ställen i Tyskland o Österike också. Kom gärna med förslag på trevliga stop i Tyskland, Österike och Kroatien. Ett krav dock, det skall vara hundvänligt, naturskönt och erbjuda mer än bara bad (på den vanliga stranden kommer vi ändå inte att hänga, men gärna på hundstranden eller där hundar får bada).

Här i huset tycker vi olika, jag vill ha nya ställen hela tiden, källartrollet gillar de säkra korten där man redan varit och där man tyckte det var bra. Det får nog bli en mix för husfridens skull.
Men, långt innan sommaren är här får vi ju förhoppningsvis njuta av några helger på hemmaplan vid någon sjö eller... ja, vad vet vi vad som väntar bakom knuten?!
God fortsättning, hoppas vi ses någonstans längs vägen.


10 kommentarer:

 1. När jag åkte genom Tyskland i somras stannade jag på mysiga ställen. En liten by, Herzogenaurach var väldigt mysig, Metzingen om ni vill handla märkeskläder billigt. Lite större städer som Berlin och Rostock kan också vara värda besök. Kroatien är hur mysigt som helst och där har ägarna en favoritstad i Rovinj.
  Jag och ägarna vill också passa på att önska god fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips! Kollade upp Herzogenaurach, ser väldigt mysigt ut! Skriver upp den! Rovinj är en utav mina favoriter också men har bara varit där med bil tidigare. Kram

   Radera
 2. Härligt! Juni är nog en utmärkt tidpunkt tror jag! Lagom varmt och lagom mycket folk ;)

  SvaraRadera
 3. Härligt att planera inför kommande resor med husbilen :)
  Kroatien är fint ... vi var där med personbil innan vi "blev med husbil" en härlig resa som jag gärna skulle göra igen ... med husbilen :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag gillar också Kroatien men oftast för varmt för oss med hund. Tidigare låg man och "pressade" hela dagarna, men den tiden är förbi! Kram

   Radera
 4. Maken hade semester i Augusti i fjol så vi åkte då till Kroatien. Vi var glada att vi hade bokat dom ställen vi stod vid, annars har det varit problem. Så boka det kommer vi att göra där. Tyskland har vi aldrig gjort det i...bara att dyka upp efter lunch eller så på dom platserna. Lycka till med planeringen för den är det bästa på resan. Sen verkar våra män gilla det där med solen båda 2 :-)) haha. Kram på er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juli o Augusti är hopplösa i både Österike o Kroatien, men även på vissa platser i Tyskland. Jag gillar inte att boka för då har man tider att passa... och då kan man inte stanna på en del platser som man hittar längs vägen och som är fina. Kram

   Radera
 5. Kroatien har väldigt vacker natur. God fortsättning på 2017

  SvaraRadera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!