18 jan. 2014

Spis&Delis nöt- och fröbröd

Sätt ugnen på 160 grader

1½ dl linfrö 
2 dl solroskärnor
2 ½ dl kokosflingor
200 g mandlar, grovt hackade
1 msk mald kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk havssalt
1 msk fiberhusk
1 dl vatten
4 ägg
4 msk olivolja


Blanda linfrö, solroskärnor, kokosflingor och mandlar, mixa allt med en mixerstav. Blanda sedan samman alla ingredienser till en deg, låt svälla i ca 5 minuter. Forma till en limpa ca 4 cm hög på en bakplåt. Grädda i 60 minuter eller längre, beroende på hur sprött du vill ha brödet. 
Skär i skivor och njut brödet varmt med ekologiskt smör på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!