26 juli 2015

En tur in till Mali Lošinj

Vaknade kl 6 av att ett oväder blåste upp. Det var full fart på alla som plockade in sina tillhörigheter, värst var det för de som tältade då allt som var löst flög omkring. Vi plockade bara snabbt in våra grejer och drog in markisen, snabbt gjort!
Sen var det bara till att sova lite till, nu var det ju svalt och skönt. Tog oss sovmorgon för en gångs skull och sedan blev det en frisk morgonpromenad för mig och Räkan. Källartrollet fick sova en timme extra. Men temperaturen steg snabbt igen...
Nu när allt ändå var inplockat tog vi en tur med husbilen in till Mali Lošinj som ligger ca 4-5 km härifrån. En fin liten stad där hela centrum ligger inne i en bukt.
Vi parkerade vid busstationen i utkanten av stan och gick in mot centrum. Här blandas nytt och gammalt, slitet och nytt lyxigt. Alla trädgårdar blommar lika härligt med oleander i olika nyanser, palmer, kaktusar, rosmarin och olika fetbladsväxter.
Fik, restauranger och suvenirbutiker kantar huvudgatan. Här är väldigt lugnt nu på förmiddagen. Häromkvällen så var det ett hav av folk överallt. Det enda jag saknade nu var de vackra utflyktsbåtarna som  nu var ute till havs och som jag inte fotograferade sist då det var så mörkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!