Snabblagat och väldigt gott!
1 hackad lök
2-3 msk smör
1 finhacka solovitlök alt. 3 vitlöksklyftor
4 rivna morötter
1,5-2 tsk berberikrydda alt. stark paprikapulver eller chilli
1,5 dl fryst dill
1,5 fiskbuljong, Knorr
1 grönsaksbuljong, Fond du chef
4-5 msk kräftfond
2 dl vitt matlagningsvin
2 dl crème fraiche
6-7 dl vatten
6-700 g fisk (lax o torsk) skuren i munsbitar
50-100 g skalade räkor
Ev. Lite salt, smaka av först!
Stek löken i smör på svag värme. Tillsätt morötter o vitlök och låt fräsa med en stund. Tillsätt alla övriga ingredienser utom fisk o räkor och koka ihop ca 10 minuter. Tillsätt fisken och låt sjuda i några minuter. Tillsätt räkorna och låt dem bara bli varma.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!