25 dec. 2015

Jul i vårt hus...

Här har det varit fartfyllt med tjejträffar, bakning, fikaträffar och Aliceträffar innan julen kom. Alice åkte till farmor och farfar i Eksjö så det blev lite tomt på julafton. Men snart är hon hemma igen och då blir det kramkalas igen!


Alice hade på sig klänningen hon fått av mig på julafton, min fina lilla tjej.

Vi hann pynta färdigt innan julen kom. Granen klädde jag med röda kulor och små ledljus. Ekorren satte sig i granen med sin kotte och såg väldigt nöjd ut. De andra djuren fick ta plats under granen och runt om. Vi köpte djuren i Colmar, det blev vår egen lilla julklapp.



Källartrollet fick en egen liten julklapp, tåget nedan med rörliga figurer och som låter som värsta igenrostade loket och som spelar 20 olika julsånger, men väldigt julfin.


Här hemma firade vi julafton i vanlig ordning med mamma, svärmor och svägerska, julgrisen fick pryda buffébordet som alla andra år. 
Hustomten fick ge sig iväg på jobb efter maten. Nöjda barn vill vi ju alla ha och grannbarnen verkar uppskatta den här galna tomten. Nästa år får vi hoppas att lilla Alice också uppskattar honom.


När tanterna åkt hem gick vi över till våra grannar Marita och Mats som bjöd på väldigt god ris á la malta. Vi tog med oss brietårta som bakades i ugnen och kex så det blev kalas med gotter igen. 


Mats å jag i våra fina tomteluvor

Lilla Räkan mår bra nu efter att ha varit på Slöinge djursjukhus för att spola sin knäled som han fått in bakterier i. Som om inte det var illa nog halkade han och vred sitt onda knä så att hela knäleden svullnade upp. Nu håller vi alla tummar och tår att han slipper fler ingrepp och kan börja busa å springa igen.

Hoppas ni alla haft en härlig julafton och njuter av ledigheten och väljer att inte stressa allt för mycket! Ha en fortsatt fin julhelg!

4 kommentarer:

  1. Ser att ni haft en mysig jul... förstår att det är tomt efter Alice... hon är såå söt!
    Stackars Räkan... hoppas det är OK igen nu då.
    God Fortsättning!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, räkan är det synd om! Men han är pigg just nu i slla fall. God fortsättning å kram!

      Radera
  2. Gillar de vita djuren i och på granen! Och hundens tomteluva! :) Önskar god fortsättning och Gott Nytt år!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du tyckte om dem :-) GOd fortsättning och gott nytt år till dig/er också!

      Radera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!