29 dec. 2015

Lite tips inför nyår, så här i sista timmen...

Vill du ha ett väldigt gott tillbehör till fisken eller köttbiten du skall servera till nyår? Var så god! Fick detta hemma hos vännen Carina när vi tjejer i hundgänget var där och åt god middag i förra veckan. Fantastiskt gott!


Smördegsrulle med potatis, cantadou och västerbottensost4-8 personer

1 rulle färdigkavlad smördeg
4-5 stora potatisar
150 g riven Västerbotten (en påse)
1 burk Cantadou (valfri smak, vitlök och örter är gott)
1 äggev lite svart- el citronpeppar 

Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader
Skala och koka potatisen. Gärna i mindre bitar så går det fortare.
Pressa den och låt kallna.
Rulla ut smördegen och låt den ligga kvar på smörpapperet.
Bred på Cantadouosten.
Lägg på den pressade potatisen och västerbottenosten-
Ev lite peppar.
Rulla ihop från långsidan till en rulle. Skarven nedåt. Pensla med uppvispat ägg.

Grädda ca 25 min tills ytan fått färg.
Skär upp i lagom stora skivor och servera till kött eller fisk med en god sallad.

Ps. Man kan också skära i skivor innan gräddningen och lägga i bullformar. Blir fina portionsbitar att lägga på tallriken. Ds

Källa; http://www.matklubben.nu/

Här ovanför ser du snurrorna i bild, så goda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!