24 juni 2015

Simrishamn med omnejd

Tog en tur ner till Österlen då det stod ett par dagars ledighet på schemat. Åkte ganska sent så vi var inte framme vid Vårhallarna förrän kl 22.00. Det blev lite kvällsmat och ett glas bubbel innan vi hoppade i bingen. Förutom oss så stod här även en tysk husbil, härlig plats, bara några meter från havet.


Det blev ingen riktig sol på onsdagen heller så vi tog bilen och åkte in till stan. Här finns många platser att parkera på även om man kör omkring med en husbil. En ställplats finns också här, nere vid småbåtshamnen. Simrishamn är verkligen turistvänligt på alla sätt och vis!


 
 
 
Vi promenerade från hamnen upp till torget. Inte jättemycket aktiviteter på torget men ett och annat stånd med lite gammalt och nytt fanns här. Det blev ett besök i Sankt Nikolaikyrkan, har varit här många gånger men aldrig gått in så idag fick det bli ett besök.
 
 
 
 
 
 
Det är en vacker kyrka tycker jag! Den byggdes om 1953 och fick då sitt nuvarande yttre utseende. Från början var kykan ett fiskarkapell. När det ursprungligen uppfördes är okänt.
Då vi hoppade över frukosten gjorde sig hungern påmind. Dags att hitta någonstans att slå sig ner och som på beställning råkade Sandro titta in på en gård och hittade ett toppenställe! Apotekarns trädgård och Gårdens Café & vedugn på Storgatn 17, mitt emot kyrkan.

 
 
 
 
 
 

Idag blev det glutenfri vedugnsbakad pizza för vår del. Smakade fantastiskt gott!

 
 

Mätta och belåtna tog vi en promenad på stan och tittade på vackra hus och trädgårdar.




KIN café och bageri på Regeringsgatan 19, erbjuder ekologiskt bakat surdegsbröd och en massa annat gott!
Nu är det dags att åka ut och rasta lilla räkan ordentligt så vi åkte en tur till Brösarps backar. En fin rastplats längs väg 9 norrut förbi Kivik.
 



 

Vi rundar av eftermiddagen med ett besök på Kiviks musteri. Mina håriga vilar medans jag shoppar loss i den trevliga butiken. Det blir några flaskor av sommar- och flädervin, några flaskor cider och så lite god marmelad. Några kartonger fläderdricka slinker också ner i vagnen.



Lugn kväll vid Vårhallarna med bad för räkan och vila för oss!
Ystad nästa...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!