22 dec. 2013

Fantastisk god laxtårta


Du behöver en springform på ca 24 cm

Botten
200 g kavring/LCHF-bröd och 75 g smält smör, riv eller smula brödet och blanda med smöret. Tryck ut i springformen.
Sätt in i kylen tills du gjort klart fyllningen.


Fyllning
300 g Philadelphiaost (ta med smak om du vill)
2 dl crème fraiche
½ dl majjonäs
½ dl grädde
2 gelatinblad eller samma mängd pulver
2-300 g kallrökt lax
½ krm citronpeppar
½ dl klippt dill

Gör så här:
Värm grädden och lös gelatinet. Får ej koka! Låt svalna.
Kör alla ingredienser i en mixer och blanda till sist i gelatingrädden. 
Fördela röran över botten och låt stå minst 4 timmar i kylskåp, helst över natten.

Garnering
1 burk 50 g röd rom
skivad citron
klippt gräslök eller dill

Ta bort kanten på springformen och dekorera tårtan genom att bre romen på ovansidan. Tryck dit gräslöken/dillen på sidorna och avsluta med en citronskiva på toppen och en dillkvist.

Stick gärna in några salladsblad under tårtan så att det ser extra trevligt ut!