Pajskal
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
1/2 dl sesamfrön utan skal
1/2 dl pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 g smör
2 tsk kallt vatten
1 ägg
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg mandelmjöl, sesamfrön, kokosnötsmjöl och pofiber i en mixer. Kör mixern ca en minut. Tillsätt övriga ingredienser och kör till en deg. Tryck ut degen i en form på ca 24-25 cm. Nagga botten med en gaffel. Låt stå i kylen en stund om du har tid :). Grädda pajskalet i 8-9 minuter tills den börjar få färg. Låt svalna lite.
Fyllning:
150 gr riven parmesanost
150 gr riven västerbottenost
200 gr färskost (jag tog en med örtsmak från Lidl för det hade jag hemma)
2 dl crème fraiche
3 ägg
2,5 dl grädde
salt och peppar
Gör så här:
Riv ostarna. Vispa crème fraiche med ägg, grädde och färskosten.
Fördela osten jämt i pajskalet och häll över äggmojset. Grädda ca 20 minuter i nedre delen av ugnen.
Fördela osten jämt i pajskalet och häll över äggmojset. Grädda ca 20 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt pajen svalna innan du serverar den, godast är den dagen efter lite ljummen. Perfekt till buffébordet!
Detta är ett omgjort recept från ICA, jag använde en pajform på ca 26 cm.
Originalreceptet hittar du här: http://www.ica.se/Recept/lyxig-ostpaj-714779/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!