1 okt. 2015

Bästa äppelpajen med mandelknäcke!

Älskar du äppelpaj precis som jag? Detta recept är helt glutenfritt och väldigt smarrigt!

Mandeltäcke:
50 g smör
2 dl mandelmjöl
1 dl hela mandlar
1 dl kokosflingor
1-2 msk Sukrin gold eller valfri sötning

(gillar du inte sött så ta den mindre mängden eller skippa sötning helt)
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk kardemumma (valfritt)

Äpplen:

3 st äpplen
1 tsk kanel
0, 5 msk Sukrin gold eller annan valfri sötning

Kör allt utom de hela mandlarna i matberedaren (eller blanda alla väl förhand eller med elvisp) lägg till slut i mandlarna och kör tills de hackas i delar men inte till mjöl (alt. hacka och blanda ner mandlarna).
Skala och skär äpplena i mindre bitar och lägg dem i en smord ugnsform.
Strö över kanel och sötning.
Fördela den smöriga massan över äpplena.
Grädda pajen mitt i ugnen i 200°C i ca 20-25 minuter tills pajen fått fin färg.

Servera pajen ljummen med vispad grädde eller vaniljvisp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!