16 juli 2014

Lata dagar med vandring som variation

Vi trivs bra här i Punat (Krk), känner oss som hemma då vi semestrat här tidigare men då med vanlig bil. Vädret har varit något ostadigt men varmt. Idag väntar vi riktigt sommarvärme, man får kanske ta och svalka sig med ett dopp eller två. Då vi bor ett stenkast från stranden blir det inte svårt att ta sig till plurret. Pila camping har visat sig vara en lyckoträff, nära till allt och bra service t.o.m. en hunddusch!


Igår så tog jag Rexi med mig på en morgonpromenad vilken slutade med en vandring på över tre timmar. Fantastiska vyer, härlig dofter av kryddor och örter och en härlig tystnad erbjöds under färden. Det enda som hördes var syrsorna och våra egna flåsanden men det hör ju liksom till.


Det känns bra att vi rör på oss lite mellan alla måltider för det har blivit mycket ätande. Det finns ju så mycket gott här som vi aldrig äter därhemma. En favorit är šurlice sa gulašom (hemmagjord pasta med köttsås) njoki med fyra ostar är en annan favorit och inte att glömma fisk och skaldjur på längden och tvären. Ett tips är att äta blitva till fisken här i Kroatien, det är mangold som tillagas med lite potatis i och smakar väldigt gott. Två väldigt goda grillade fiskar är Brancin och Oslic som är väldigt goda med persilja och vitlök. Glöm inte att prova musslor och kräftor i vinsås, helt annorlunda mot hemma i Sverige.
En ny grej som jag provat  är marinerad Incun (påminner om sill då den är inlagd men smakar annorlunda), väldigt gott! Gubben älskar pizzan och burek (typ filodeg fylld med antingen ost eller köttfärs). Igår blev det lite gott hos sysslingen, hon bjöd på polentabitar som var inlindade med bacon, god pastasallad med tonfisk, pannkakor med nutellakräm och en massa annat gott.



Imorgon funderar vi på att dra vidare mot Italien och Lago di Garda, vi får se hur det blir med det, man vet aldrig med oss vilken väg vi väljer när vi väl rullar. Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!