6 juni 2015

Figeholm - Ställplats och bageri!

Måste bara göra lite extra reklam för denna lilla "by".
Vill man stanna upp och vara i en mysig grön oas så skall man absolut stanna här. Figeholm ligger ca 14 km norr om Oskarshamn. Ställplatsen ligger väldigt vackert vid vattnet, man har vatten på tre sidor om sig, kanonfint. En liten stuga med toalett ett stenkast bort och riktigt fräscha duschar/toaletter några hundra meter bort i klubbhuset. Figeholms båtklubb driver stället och det kostade bara 150 kr med el.






Borta vid Konsum på en tvärgata hittar du det mysiga gårdsbageriet med café, Gesällbageriet. Där stenugnsbakas bröd som det gjordes förr i tiden, och i så hög utsträckning som möjligt med ekologiska ingredienser. Här hittar du även glutenfria bakverk, inte illa!
Sandro och Lennart (husbilsgrannen som är lika brödtokig som min man) stack iväg för att se om bageriet var öppet på nationaldagen och de kom hem med var sin påse med gotter. Det var så gott så att källartrollet åkte dit ytterligare en gång och handlade lite färdkost innan vi lämnade Figeholm.





Är det regnigt ute kan du sitta inne, supermysigt! Känns som hemma hos mormor eller tant Greta :-)

 

Har du vägarna förbi Oskarshamn så glöm inte att åka en liten omväg för att komma hit! Du kan även planera in ett besök i Stensjö by (nästa inlägg). Du kommer inte att ångra dig, jag lovar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!