26 aug. 2016

Arbetsveckan på distans går mot sitt slut

Det känns lyxigt att få jobba på distans! Men man måste vara disciplinerad, planera väl och utnyttja dagens timmar ordentligt. Jag försöker jobba tidiga morgnar och kvällar när det är fint väder mitt på dagen, är det mulet så jobbar jag på som vanligt med långlunch mitt på dagen.
I måndags åkte vi till Söderköping på eftermiddagen. Det blev en promenad på stan och glass på Smultronstället. För mig och räkan blev det även en promenad upp till Ramunderberget och dess utsiksplats, himla fint!


Källartrollet låg febrig i husbilen och kurerade sig. Jag fick köra då han var yr och mådde dåligt, vi tog sikte på Valdemarsvik och dess ställplats... jag t.o.m. backade in, nöjd tjej!Här stannade vi två nätter, 125 kr natten, billigt o bra! Mängder med restauranger att äta på så det blev inte mycket matlagning här inte, desto mer fakturering, fick mycket gjort så jag kunde njuta ordentligt när jag inte satt framför datorn.
 
 
 
Vi körde söderut och tog ett stopp i Västervik (inga bilder) för lunch och en promenad, bestämde oss köra ner till Figaholm och stanna där en natt. Men då jag jobbade en hel del missade jag att Anki från bildbloggen var där. Så typiskt!
 

Jag gillar verkligen Figaholm, lugnt, härligt och med världens bästa stenugnsbageri! Vi har varit här innan så jag tog inte så många bilder denna gången (hade ju inte tid att vara ute å springa) men lite hittar du från mitt gamla inlägg här, här ser du bl a bilder från bageriet.
 
Vårt sista stop för veckan blev Timmernabbens ställplats vid festplatsen. Blev så glad att jag lyckades hitta lite god svamp på vår kvällspromenad. God och vacker är den Stolta fjällskivlingen som verkar växa här i mängder, såg den i var och varannan trädgård och som tur va även på ett grönområde så jag fick med mig 7 st stora fina exemplar hem.
Nu gör vi bara ett litet stop till vid Hyllsjön i Lessebo, en fin rastplats där Räkan skall få ta sig ett dopp och vi skall äta lunch. Sedan bär det av hemåt, jobba några timmar till och sedan är det helg igen... det har varit en riktigt fin jobbvecka!
 
Imorgon skall vi pussa på lilla Alice, får se om hon vågar ta sig en SUPtur med mormor eller om hon hänger med morfar vid husbilen.


12 kommentarer:

 1. Gott att kunna jobba på distans!!!!
  Känner igen den fina utsikten över Söderköping :) visst var glassen god?! Men stoooor 😂
  Ha en go helg i sommarvärmen

  SvaraRadera
  Svar
  1. God glass,ja! Behövde energin för att orka upp, tog stigen ner 😉

   Radera
 2. Tänk så mysigt att kunna ta med jobbet som du har gjort. Då känns det säkert inte så betungande heller att det är solsken utanför dörren. Fina bilder och fina platser.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Här var det bara välkända platser :) Söderköping är en mysig stad ... Ramunderberget var det många år sedan jag var uppe på ... och nästa gång blir nog bakvägen med bil...
  Valdemarsvik är också trevligt - som du skriver - billigt och bra!
  Så synd att vi inte visste om varandra i Figeholm! Vi stod på andra platsen från infarten - eller näst sista från vattnet ... en Bûrstner av äldremodell (2002). Hade varit himla kul att träffas!
  Ha det så bra nu i helgen och pussa på Alice! Hoppas källartrollet är på bättringsvägen...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi stog på plats nr 2, jämte Concorden. Kanske såg du oss ute med Räkan? Njut ni också och ja, källartrollet mår bättre nu 😆

   Radera
 4. Vilka härliga bilder. Och jag är imponerad av att du backade in (själv har jag bara vågat mig på att köra framåt - backa är nästa steg)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Övning ger färdighet, man måste helt enkelt ge sig på det. Själv gillar jag stta bredvid å åka 😊 Lycka till! Kram

   Radera
 5. Waow, vilka härliga bilder! Underbara färger! Jag jobbar också på distans nu. Har inte hunnit så mycket som jag velat, så försöker komma ifatt genom att jobba på helgen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ta det försiktigt, lätt att jobba för mycket när man tycker det är roligt! Kram

   Radera
 6. Klart att tjejer kan är övertygad att du kan både backa in husbilen och mycket mer därtill. Härliga bilder och vet du vad...jag tänker köra upp för BE-körkort när jag fyllt 65 men säg det inte till någon:-)

  SvaraRadera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!