15 sep. 2016

Lite planering och veckans "babbel"

I år satsar vi på lite nya besöksmål på hemvägen från Spanien, bl.a. skall vi göra ett stop i Strasbourg. Vi har t.o.m. bokat camping! I somras när vi tänkte stanna till där var det fullt så nu tar vi det säkra före det osäkra och bokar!
Strasbourgs julmarknad eller "Christkindelsmärik" är den äldsta marknaden i sitt slag i Frankrike, vars ursprung kan spåras tillbaka så långt som till 1570. Då måste man ju bara göra ett besök här!
Jag har nu laddat ner en guide som inspiration och så att man inte missar något. Klicka på bilden så laddas den ner. Den är uppdaterad för bara ett par veckor sedan.

http://www.arrivalguides.com/en/Destination/Download?partner=arrivalguides&destination=strasbourg&language=en

Jag tror att staden påminner en hel del om Colmar och Annecy. En vacker stad väntar oss med andra ord! Gillar verkligen städer där husen får spegla sig i vattnet.

Annecy, en vacker sommardag längs kanalen

Vi har tidigare besökt både Colmar, Riquewihr och Eguisheim. I år planerar vi även ett stop i Kaysersberg. Har du varit i Strasbourg eller någonstans i krokarna och har tips på vad vi inte får missa?

Veckan går mot sitt slut och jag har njutit av det vackra vädret när jag inte suttit framför datorn och jobbat. Bästa platsen att vara på då är förstås "brädan", men jag har även promenerat på stranden och i skogen och hunnit med ett par rejäla träningspass däremellan.

En paddlingstur i Älvasjön
 
Denna helgen är vi hemma då mannen jobbar men planerar att dra ut ett par dagar sen. Förra helgen blev det inte heller mycket åka av, men vi fick nytta av husbilen när vi besökte mitt gudbarn Teddi och var med på hennes 20-årskalas.
Fina Teddi mitt i bild <3
 
Vi fick skjuta med luftgevär, gick så där, men va väldigt kul! Rexi firade och tog en slurk han också. Fantastiskt fint väder hade vi och vi satt ute läääänge.
 
Ha en fin helg och njut av det härliga septembervädret!4 kommentarer:

 1. Härliga bilder och så fint med Rexi på brädan!

  Ha det gott o njut...Trevlig Helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Han är riktigt trevligt sällskap min håriga lurv 💕

   Radera
 2. Trevlig info om Strassbourg, får kanske användning av den beroende på om vi kör via S-Burg eller Mulhouse när vi startar vår resa till Espania nästa vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhhh,nu blir jag avundsjuk! Ha en fin resa, kommer naturligtvis att följa er. Kram

   Radera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!