30 dec. 2016

Husbilsåret 2016 - 101 nätter i husbilen

Utsikten när den är som bäst!
 
Vilket husbilsår det har varit! 101 nätter bjöd detta året på, då räknas inte de nätter när vi fick ligga i husbilen när huset sanerades i november.
 
Åsunden - Ulricehamn, en vacker solnedgång i mitten av mars
 
Första turen gjorde vi i mitten på mars och Skrutten styrde till Malmö, därefter åkte vi en del småturer här hemmaomkring och en helg till Ulricehamn, totalt 6 nätter.

Råå, Carina vid sin husbil

I början av april var vi ett par turer till nere i Skåne, bl a så åkte jag och Carina med varsin hund och husbil ner till Landskrona och Helsingborg, vi åkte även över till Helsingör, supermysigt!


Helsingör, ett konstverk gjort på skräp man hittat i havet

Den 22 april styrde vi söderut, mot Holland och blomsterparaden i Haarlem och blomsterparken i Keukenhof. Det blev även en utflykt till Utrecht och Giethoorn.
>Info om parken< April bjöd på 12 nätter i bobilen.

 

Blomsterparaden i Haarlem
 
Den fantastiskt fina parken i Keukenhof

Maj bjöd på 8 nätter varav några var på Öland där jag bl a gick med på en organiserad orkidévandring på Alvaret som Linnéstationen ordnat, riktigt trevligt!

Lite skön natur på Öland & i Kalmar

I juni var vi och vandrade runt i Skåne en helg och jag rattade Skrutten även upp till Varberg. Bara 3 nätter ute, vad hände här liksom?!

Den 11 juli - Sommarsemestern! Vi styrde söderut och besökte många fina platser på väg mot vårt mål... Linz var en av dem, där finns en ställplats precis vid Rhenfloden men också en väldigt trafikerad tågbana där tåget passerar var femte minut!
Vi gjorde även ett stop i Rüdesheim och i Eguisheim innan vi kom till vårt delmål...


Charmiga Rüdesheim
  
Interlaken i Schweiz - vilken natur, hade inte kunnat drömma om att här va så fint. Hit kommer vi tillbaka!  Men man bör boka camping om man åker när det är högsäsong.
Det blev många o långa promenader!
 
Vi åker vidare över Sustenpasset till Italien. En av de vackraste vägarna vi kört! Solen skiner och snön glittrar på bergstopparna.


Vi fortsätter söderut genom Italien, stannar ytterligare på några platser och landar i Livorno där vi tar färjan över till efterlängtade Korsika!


Nej nej, detta är inte färjan! Detta är Epic som vi kryssade med för några år sedan och som står så ståtligt i hamnen, visst är hon fin?! Det var en bra kryssning vill jag minnas!


Vi åkte över med Moby, också fin men inte riktigt i samma klass som Epic :-)

Vilken härlig ö, här skall man ta sig tid att åka runt, våra 5 dagar räckte inte långt!
 
 Bonifacio, staden på klippan
 Röda bergen, e Calanche di Pina
Korsika bjöd på många spännande vägar, detta en av dem.

I Juli månad blev det 20 nätter i husbilen. Vi rullar vidare....
Efter Korsika åkte vi genom Italien vidare mot Schweiz igen där vi stannade några dagar. Vi SUPade och hade det gott tills regnet skrämde iväg oss.

En utflykt till vackra Annecy

Vi åkte norrut mot Alsace där vi stannade i Eguisheim för att handla lite vin och sedan åkte vi via Bremen hem igen. Supersemester!

Efter att ha varit hemma o pussat på Alice en vecka eller så åkte vi till Östergötland. Det blev en hel del stop på resan då vi besökte bl a Hästholmen, Motala, Söderköping och Valdemarsvik.

Valdemarsvik i Augusti, 14 nätter i husbilen
 
September är en härlig mysmånad som fortfarande kan bjuda på många härliga dagar. Vi åkte runt i Skåne så fort vi hade en ledig stund. Eller ja, när källartrollet var ledig. Jag jobbar där jag är... helst i husbilen :-) Totalt 10 dagar blev det i september.
 
SUPbrädan åker självklart med, underbart att paddla en kväll som denna!

Härligt med ett glas vin på bryggan också!
 
Äppelmarknaden i Kivik och en sväng till Simrishamn i september
 
Ronneby fick ett besök i oktober, en mysig liten stad med en riktigt fin park, Brunnsparken. Vi åkte även till Söderåsens nationalpark där vi vandrade en heldag. Det blev bara 5 nätter i oktober.
 
Höstfärger på Söderåsen
 
17 november bar det iväg till Spanien
 
Många fina stop på vägen blev det, mest i Frankrike. Väl framme i Benidorm så lapade vi sol när det bjöds, gottade oss och promenerade längs strandpromenaden på Levantestranden. När vädret var lite sämre gjorde vi dagsutflykter.  Altea, en favorit bara ca en mil bort från Benidorm
Guadalest, fin natur och en lagom promenad upp till utkiksplatsen
 
På hemvägen blev det stopp för julmarknadsbesök, det blev både ett stopp i Riquewihr, Strasbourg och i Bremen. Men detta var ju bara nyss, så då skriver jag inte så mycket om det mer än att det var helt fantastiskt! ... och kallt!
Slår vi ihop november & december blir det 23 nätter totalt och alltså hela 101 nätter i vår fantastiskt fina skrutt som tar oss runt i hela Europa!
 
Julmarknad i Riquewihr, en kall kväll i december
 
Tacksam, så tacksam.... Med alla dessa bilder och årets längsta inlägg önskar jag er ett gott slut och ett strålande Gott Nytt Resår.

14 kommentarer:

 1. Tack för att ägarna fått ta del av era resor. Det var många nätter i er husbil, själv fick jag ha mina ägare i knappt 70 nätter.
  Jag och mina ägare önskar er ett gott slut samt ett riktigt Gott Nytt År!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att ni tittar in och tar del av våra resor. Önskar er allt gott och att ni får många resor i det nya året!

   Radera
 2. Vilken trevlig summering du gjort om året som gått.
  Önskar er nu ett Gott Nytt År 2017
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, nu börjar planeringen för årets resor :-) Önskar er ett härligt resår!

   Radera
 3. Vilken fin summering av året! Många härliga resor och vilka fantastiska platser ni varit på!
  Önskar er en fin nyårsafton och ett riktigt Gott Nytt År!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Husbilslivet är härligt, man styr dit näsan pekar och får fantastiska upplevelser på köpet! Gott Nytt År Anki!

   Radera
 4. Ja, jag håller med, jättefin sammanfattning av era resor! Mycket inspiration och fina foton! Gott Nytt Husbilsår!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för all inspiration! Gott Nytt 2017!

   Radera
 5. Fina kort som vanligt, och jag ska väl erkänna att några dagars torrcamping på garageuppfarten räknade jag med i våra nätter...men över 170 blev det ändå! Inte för att vi brukar planera så mycket, och just nu är vi mellan jobb, som det så fint heter, och då får man ju tänka på det också, men vi har ju i ett svagt ögonblick lovat några kompisar att lotsa dom ner genom Albanien till Grekland, vi kan bara hoppas att det blir så, men, om det blir som vi vill, då får dom hälsa på oss i Värmland i sommar! Ha ett fin början på 2017, så syns vi kanske på vägarna, eller på nätet! Anette och Robert

  SvaraRadera
 6. Låter spännande med Albanien o Grekland! Hoppas vi ses någonstans... allt gott och njut!

  SvaraRadera
 7. God fortsättning.........Härliga resor ni gjort under året 16. Hoppas nu att ni får minst lika många och trevliga resor under 17 för då förgyller du tiden för oss läsare. Kanske kan det även bli lite tips till oss som oftast vänder kosan mot Bohuslän. Ha det gött

  SvaraRadera
 8. Oj, vilken härlig bildkavalkad du bjuder på! Det har hänt mycket under året.
  Ha ett riktigt gott 2017 med många spännande resor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ser att ni också njuter av era resor. Önskar er också ett riktigt härligt resår!

   Radera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!