18 mars 2017

Jobbar, går på fotokurs och lever husbilsliv...

Ja, det är ungefär det jag gör nuförtiden. När jag jobbat en hel dag så orkar jag inte så mycket mer men jag tar mig alltid tid till en fotorunda, måste ju få till lite bilder till läxan som vi får varje vecka!
Som väl är så har jag ju hunden som skall rastas och då kommer vi ut båda två.


Här min första helmanuella bild. Blev riktigt nöjd!

Sedan vi tog ut husbilen så har det blivit många turer. Skrutten och resten av familjen har fått följa med när jag jobbar i Varberg o Göteborg. Har man en man som jobbar skift så har man ibland sällskap även på veckorna, inte alls illa! 
Denna helgen jobbar han så då passar jag på att stå i city, nära för honom att ta cykeln till jobbet och hem igen. Lite trist att det regnar bara, men SMHI lovar sol i eftermiddag så nu håller jag tummarna för det.


Längs Nissan hittar man en hel del att fota, som här, slitna men vackra Bella

Fotokursen då, vad får vi lära oss? Ja, det kan man ju undra.... vi går igenom en massa inställningar som sedan resulterar i att vi får en läxa som skall redovisas veckan efter. Vid varje nytt tillfälle så har i alla fall jag svårt att förstå allt och framförallt hur allt hänger ihop, men sen under veckan när man testar och läser och nöter in allt så brukar det lossna. Återkommer med en sammanställning på kursen när den är slut.


Claras nya familjemedlem Lucifer, även kallad Lucy fastnade också på bild

Vill man lära sig att fotografera på riktigt så finns det ingen genväg, det är bara att använda kameran så mycket så möjligt och ut och använda alla inställningar man lärt sig, tusen och tusen gånger om... testa nytt, utvärdera och ge sig på det igen.


Av hundra måsbilder så blir åtminstone några bra, måsar är snabba i luften...
I veckan stod vi i Grötvik, då hälsade bl a svanarna på.
Denna veckan har vi porträtt i läxa, bara till att öva. Saknar reflexskärm men inget jag tänkt inhandla då jag inte skall fota porträtt, i alla fall inte i nuläget. Läxan, ja det får bli en bild på Alice, räkan och källartrollet.
 Alice är bra att öva på, svårt som attan att ta en bra bild då hon rör sig hela tiden

Jag behöver skaffa mig ett bildredigeringsprogram för datorn, någon som kan tipsa om något som är bra och inte kostar skjortan? Vill ju inte att programmet skall förstöra bildkvalitén heller.
Ha en fin helg därute så hörs vi snart igen, glöm inte att njuta av dagen oavsett väder!

8 kommentarer:

 1. Många härliga bilder. Favoriten hos ägaren blev den flygande måsen. Ha en god helg!

  SvaraRadera
 2. Du är riktigt duktig på att fota.
  Ha det gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det har varit kul att lära sig kamerans funktioner.

   Radera
 3. Visst är det roligt att fota:) Speciellt om man har bra grejor...(som jag tycker att jag saknar) Fina bilder har du tagit. Kul få höra sen vad ni fick lära er ingående:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är nöjd med min nya Canon men vi är inte alltid överens... 😊

   Radera
 4. Fina bilder ... kul och lärorikt med fotokurs :)
  Det finns flera bra redigeringsprogram ... beror ju på hur mycket du vill fixa med dina bilder. Jag använder gratisprogrammet Photoscape till den vanligaste redigeringen och Photoshop om jag ska göra lite mer. Photoscape är lättanvänt och fixar det mesta ... och är som sagt gratis :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anki! Ska kolla på Photoscape, vill bara kunna göra lite justeringar ibland. Kram

   Radera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!