13 apr. 2014

Baguetter med medelhavssmak

Söndag morgon, idag blev det nybakat bröd som blev väldigt gott. Detta recept är från Marianne Anderssons bok Baka matbröd med LCHF. Finns att köpa på Bonniers bokförlag och flera bra recept finns att hämta under läsprov. Mariannes hemsida hittar du här.

2 stora eller 4 små baguetter
4 ägg, 100 g fetaost, 1½ dl mandelmjöl, 2 msk fiberhusk, 2 msk kokosnötsmöl, 2 msk torkad oregano, 1 msk torkad timjan och 1½ tsk bakpulver.
Vispa äggen fluffigt, rör ihop resten av ingredienserna och blanda ner dem i smeten. Låt smeten stå i ca 10 minuter. Forma till baguetter och grädda mitt i ugnen på 190 grader.
22 minuter för små och ca 30 minuter för stora.

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!