Pajdeg
Fyllning
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
Gör sedan fyllningen. Smält chokladen i vattenbad, låt sedan svalna lite. Vispa upp äggulorna och vispa ner i chokladsmeten, lite i taget. Rör slätt.
Vispa grädde, men inte för hårt. Rör ner kesellan. Blanda ner lite grädde/kesella i chokladsmeten, och sedan lite till och till sist blanda ner allt i grädden/kesellan. Vänd ihop allt. (inte vispa!)
Fyll det avsvalnade pajskalet med moussen och ställ kallt i 2-3 timmar. Garnera med jordgubbar vid servering
Källa: Åse Falkman Fredriksson
- 3,5 dl mandelmjöl
- 60 gram smör
- 1 msk fiberhusk
- valfri sötning motsvarande sötman från 1,5 msk socker
- 1 krm salt
- 2 äggulor
- 2 msk grädde
Fyllning
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl kesella 10%
- 150 gram vit choklad
- 2 äggulor
- 8-10 jordgubbar
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
Gör sedan fyllningen. Smält chokladen i vattenbad, låt sedan svalna lite. Vispa upp äggulorna och vispa ner i chokladsmeten, lite i taget. Rör slätt.
Vispa grädde, men inte för hårt. Rör ner kesellan. Blanda ner lite grädde/kesella i chokladsmeten, och sedan lite till och till sist blanda ner allt i grädden/kesellan. Vänd ihop allt. (inte vispa!)
Fyll det avsvalnade pajskalet med moussen och ställ kallt i 2-3 timmar. Garnera med jordgubbar vid servering
Källa: Åse Falkman Fredriksson
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!