2 apr. 2014

Paj med vit chokladmousse och jordgubbar

Pajdeg
  1. 3,5 dl mandelmjöl
  1. 60 gram smör
  1. 1 msk fiberhusk
  1. valfri sötning motsvarande sötman från 1,5 msk socker
  1. 1 krm salt
  1. 2 äggulor
  1. 2 msk grädde


Fyllning

  1. 2 dl vispgrädde
  1. 1 dl kesella 10%
  1. 150 gram vit choklad
  1. 2 äggulor
  1. 8-10 jordgubbar


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader.
I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
Gör sedan fyllningen. Smält chokladen i vattenbad, låt sedan svalna lite. Vispa upp äggulorna och vispa ner i chokladsmeten, lite i taget. Rör slätt.
Vispa grädde, men inte för hårt. Rör ner kesellan. Blanda ner lite grädde/kesella i chokladsmeten, och sedan lite till och till sist blanda ner allt i grädden/kesellan. Vänd ihop allt. (inte vispa!)
Fyll det avsvalnade pajskalet med moussen och ställ kallt i 2-3 timmar. Garnera med jordgubbar vid servering


Källa: Åse Falkman Fredriksson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!