5 juni 2014

Hundliv i Skåne...

Att ha hund i skåne är trevligt på alla sätt och vis. Som husbilsfantast med en fyrbent vän hittar man många roliga ställen när man är ute och far.

Hundslingan i Landskrona - en 3,5 km lång hund-slinga och ett hundhägn norr om Citadellet. Anläggningen har tillkommit i samarbete med bl a hundpsykolog Charlotte Swan-Stein.
Slingan sammanfaller till stora delar med motionsslingorna Citadellet och Exan. Under vandringen kan du tillsammans med din hund utföra de övningar som finns presenterade på skyltar utmed slingan. Startplatser är parkeringen vid restaurang Strandpaviljongen och parkeringen på Artillerigatan intill Exercisfältet. 


Läs om kul hundpark i Skåne... på denna sidan.

Finns även mängder med hundbad. En utav mina favoritplatser är Vårhalla norr om Simrishamn. Klicka på länken "hundbad" här ovan för att se hela listan.









MEN bor du eller besöker Halmstad så får du nöja dig med västra stranden, kanske inte lika vackert men nästan och ligger vid småbåtshamnen. Här finns också Söderpiren, ett café där du kan ta dig en fika. Det finns en hel del sjöar i krokarna runtomkring Halmstad där man också kan bada med hunden.