31 aug. 2014

Svampsoppa med grönmögelost

En svampsoppa med smak av skogens vilt. Det här behövs till 4 personer:
4 dl sammankokt blandsvamp (gula kantareller, trattkantareller, karl-johan och taggsvamp är en bra blandning men ta vad du har, bara trattar är också jättegott!)


smör
1 lök
ca 0,8 dl liter vatten
1 Fond du chef grönsaksfond
Svampfond
3-4 krossade enbär
2-3 msk röd vinbärsgelé eller rönnbärsgelé
½ tub ädelost
1 msk timjan
½-1 dl vispgrädde
Lite Chiliflakes
Smaka av med salt å peppar 
(red soppan om du vill ha den lite tjockare med t ex Maizena eller annan valfri redning)

Stek lök å svamp. Tillsätt resten av ingredienserna och koka soppan under lock på svag värme ca 15-20 min.


Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!