6 okt. 2014

Österlen

Det har varit en härlig helg på Österlen med promenader och små utflykter. Vi bodde på Kiviks familjecamping, en liten camping på promenadavstånd till centrum och ett stenkast ner till stranden. Rattade husbilen gjorde jag själv och det riktigt bra, svårast var nog att köra upp den på klossar och få den att stå kvar där (ville hela tiden rulla ner). Men, jag kan själv! Lite gratis underhållning får man ju bjuda på.





Första kvällen blev det bara en promenad ner på "stan" och sedan fixade vi med lite tilltugg och blev kvar vid husbilen, alldeles för mätta för att orka med något mer.
Det blev en långfrukost på lördagen efter morgonpromenaden med räkan och sedan utflykt för hela slanten. Först ut Kivikås. Dottern började sin shoppinghelg.... must, äpplen och mera must...





Vi åkte vidare till Kiviks musteri. Shoppingen fortsatte, här blev det lite fler sorter av must men även cider, marmelad och massa annat gott. Mamma fotograferar, Michelle shoppar, Marianne försöker hinna med både och.












Nu var vi färdiga med allt som heter äpplen och dess delikata produkter för en stund! Vi åker vidare till Gunnarhögs Gård för att inhandla lite god rapsolja. Det blev flera sorter för oss alla, min favoritolja är smaksatt med ramslök.
Nu var vi inte långt ifrån Ale stenar så då blev det en tur dit ut också, härlig natur att njuta av och sedan blev det inget mer gjort den dagen. Kvällen spenderades i latstolen med lite god mat och dryck.






Sista morgonen hade vi inte tid att lata oss för länge på morgonkvisten utan det blev både tidig och kort frukost. En promenad ner till city där den sista frukten inhandlades och en liten lekstund på ängen för räkan. Mängder med husbilar fanns det i Kivik denna helg, parkerade lite hursomhelst och varstans. 







Vi checkade ut och tog en tur till Stenshuvud för en promenad. Vilket härligt oktoberväder vi haft! Kunde inte låta bli att gå ner till stranden också. Ett stop blev det vid Brösarps backar för lite lunch innan vi bestämde oss för att styra bobilen hemåt igen.






Vi säger tack till Österlen för denna gången och på återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!