Själv tål jag inte alla sorters hasselnötter så dessa byter jag ut mot cashewnötter denna gången. Originalet ligger HÄR
- 2 ägg
- 1 dl yoghurt
- 1 dl keso
- 0,5 dl smält kokosfett (eller annat fett)
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl grovhackade cashewnötter
- 1 dl pofiber
- 0,5 dl solrosfrön
- 0,5 dl linfrön
- 2 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 dl hett vatten
- 1 tsk havssalt
- sesamfrön + uppvispat ägg
- Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt, keso och det smälta fettet.
- Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Häll på det heta vattnet. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och seamfrön.
- Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. (Givetvis generellt så håll uppsikt över dem så de inte bränns)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!