13 juni 2016

Vi styrde söderut, igen...

Som vanligt så drogs vi söderut, denna gången blev det ett stopp i Ålabodarna. Vi kom sent, typ klockan tolv då mannen jobbade till klockan tio. Men bara man kommer iväg så känns det bra. Gött att lämna alla måsten där hemma!
Morgonpromenaden gick bort till Örenäs slott och dess omgivningar

Inga faciliteter på grusparkeringen men man kan slänga sopor och en bit bort finns en Bajamaja om man vill ha en sån ;-) Här kan man stå i 48 timmar. Helt ok, men vi nöjde oss med en natt. Latitud: 55.944033 | Longitud: 12.771671


Vi var lite sugna på att åka till Ystad men då vädret skulle vara sämre där vände vi skutan och styrde norrut igen. Stannade över natten i Råå som bjöd på en härlig eftermiddag och kväll. Det känns lite som "himma" där. Alltid många bilar som står på grusparkeringen så man behöver aldrig känna sig ensam.
Latitud: 55.990136 | Longitud: 12.749323

Festmåltiden på lördag kväll; Korvgratäng á la Kroatien style med kroatiska korvar.
Söndag förmiddag åkte vi vidare mot Höganäs och upp till Mölle. Vi tog oss upp till Kullaberg och promenerade, åt glass och njöt av det fina vädret.
 
Från parkeringen tog vi genvägen ner till Åkersberget
 
Fina promenadstigar hela vägen runt och upp till Kullens Fyr
 
Klättrade upp för den smala stigen uppför berget och fick en härlig utsikt
 
Fantastiskt vackert här i omgivningarna. Har gått de flesta sträckorna och kan varmt rekommendera en utflykt hit!
Glassen smakade smaskens, glada och nöjda åkte vi hemåt på eftermiddagen. Det väntades ju fotbollsmatch mellan Kroatien och Turkiet... jag skulle inte titta på detta spektakel men det skulle övriga familjen. Så mannen åkte in till dottern där hela tjejligan var samlad framför TV:n.
 
Lilla Alice hade på sig sin matchdräkt med nr 10 på som hon fick av moster Nathalie som precis kommit hem från Kroatien. Lite passande då just tian gjorde mål.
Ikväll håller vi tummarna för Sverige :) och samtidigt passar vi på att säga grattis till lilla Alice som fyller 6 månader idag.5 kommentarer:

 1. Åh vilken härlig sväng ni hann med i helgen!!
  Och så lik hon är dig - moster Nathalie! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njaa, hon är mest lik sin pappa, källartrollet :D

   Radera
 2. Vilka fina platser ni hittat till! Önskar fortsatt fin resa!

  SvaraRadera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!