3 aug. 2017

Lüneburg

Mellan Hamburg o Hannover hittar du denna pärla. Så vacker att promenera genom, här kan du strosa runt i timmar utan att bli trött i ögonen. Vi var här i mitten av juli, och ställde oss på en parkering intill ställplatsen som bara låg en kort promenad från centrum. Följ skyltningen mot parkeringen Sülzwiesen (gatan heter Am Bargenturm).
Vi hade bara tänkt oss ett par timmars sightseeing och sedan köra vidare...

Men vi blev helt begeistrade i staden och blev kvar över natten. Ställplatsen var inget alternativ då den var full och ganska tråkig (som de flesta ställplatser lätt blir) så vi åkte ut till en liten camping ett par kilometer utanför stan. En liten mysig hästgård där man kunde göra ett besök hos djuren om man ville. Bra restaurang i lummig trädgård fanns det här också. Vill man bo på camping och inte alltförlångt bort från stan rekommenderar jag varmt Camping Rote Schleuse. Ganska dyr för att vara i Tyskland dock, vi betalade ca 300 kr för två personer inkl. ström o hund. Vill man komma billigt undan så kostade ställplatsen bara halva priset.
Vi skippade frukosten och åkte in för en andra runda ganska tidigt. Promenerade runt och åt frukost på stan. Det blev en "frulle" som heter duga! Kan varmt rekommendera Tante Käthe i närheten av floden Ilmenau och Alter Kran. En stor frukost för två med valfri varm dryck kostade ca 180 kr och då ingick äggröra, ostar (färskost, brie och hårdost), salami, skinka, marmelad, nutella, honung, fruktsallad och 3 sorters bröd/bullar.
Vi strosade vidare på kullerstensgatorna och njöt av den vackra staden med vackra hus och ståtliga stockrosor i alla möjliga kulörer och former. Dubbla, enkla, krusiga, små, stora, mörka, ljusa och alldeles ljuvliga.
En bra årstid att komma hit är också i slutet på sommaren aug/sep då den enorma ljungheden blommar. Kan även tänka mig att julmarknaden kan vara trevlig att besöka.
Hit kommer vi att återvända helt säkert, får se vilken årstid det blir.

4 kommentarer:

 1. Ni släpper små guldkorn lite då och då.. :)
  Vad gott att kunna vara så flexibla så man inte måste åka vidare utan kan bestämma sig för en natt på stället.

  SvaraRadera
 2. Vilket trevligt besök! Och jättefina bilder. Tyskland är ett land,, där jag ett par gånger, snabbt rest igenom mot andra resmål som Österrike, Italien och Schweiz och passerat vid tågluffningar. Så här är det mesta nytt för mig, utom Berlin då, där jag varit en del. Och i södra Tyskland.

  SvaraRadera
 3. En jättefin stad där vi var en stekhet sommardag för snart 20 år sedan :) Fina bilder!

  SvaraRadera
 4. Bland alla fina byggnader ett sånt häftigt fik. Det skulle jag absolut testa också om vi vore där. Koordinater hade varit kul att få. Har ni kvar det kanske ? 😄Kram o tack för fina bilder

  SvaraRadera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!