4 aug. 2017

Lübeck

Vårt sista stopp på resan behöver ingen närmare presentation tror jag. De flesta har varit här någon gång. Vi har varit här på julmarknad för länge sedan och jag mindes Lübeck som mysigt. Denna gången föll den oss inte riktigt i smaken.  Självklart är vi numera bortskämda, det inser vi ganska snabbt då de flesta är ganska förtjusta i staden. Inte blev det mycket fotat heller...
Holstenor är en av Lübecks fyra ursprungliga stadsportar och byggdes år 1477. Den ligger utanför gamla stadens vallgrav och byggdes främst som en symbol för stadens makt och rikedom.
Salzspeicher är sex stycken tegelbyggnader som tidigare varit lagerhus för salt. De är belägna brevid Holstenor utmed floden Trave på den västra sidan av innerstaden. Husen är uppförda under 1500-, 1600- och 1700-talen och fungerade som lager för salt.
Men här i staden finns ganska bra shopping om man är sugen på att göra av med lite pengar.  Jag köpte mig två par snygga sandaler, bara sådär i förbifarten 👍

7 kommentarer:

 1. Just den stadsporten missade mina ägare, men de såg andra. En väldigt mysig stad och ägarna hade gärna besökt den vid en julmarknad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir säkert fler besök där eller hur?!

   Radera
 2. Men vi vill inte missa Marsipantarte, den äter vi gärna på Rådhustorget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är nog en utav få som inte gillar partipamparna 😊

   Radera
 3. Vacker stad! Och snygga sandaler! :)

  SvaraRadera
 4. Fina bilder och snygga sandaler :)

  SvaraRadera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!