4 jan. 2015

En blåsig väg mot Metz i Frankrike

Här kommer lite info och bilder från vår hemresa. Den gick från Benidorm mot Barcelona och kustvägen vidare till Frankrike. Solen var med oss hela dagen så det blev några goa kaffestop på vägen. Vi stannade för natten strax innan franska gränsen, det hade blåst ganska mycket hela kvällen och fortsatte så hela natten. Tidigt på morgonen begav vi oss mot Millau, tog oss över viadukten och stannade vid en vacker rastplats för brunch, här (Severac-le-Chateau måste besökas någon gång på riktigt, verkar vara en jättefin liten by) stannade vi även för övernattning på väg ner till Spanien.
Här började jag fundera på varför det heter viadukt, så det har ju nu slagit upp. Viadukt (från latin: via = väg, ducere = leda) är en bro som leder en väg, järnväg eller spårväg över till exempel en väg, ett vattendrag eller en dalgång.
 
 


Vi fortsatte vår resa genom Clermont-Ferrand och vidare mot Autun där vi stannade på en rastplats för natten. Här åkte vi en massa småvägar och det var mindre roligt, man kommer ju inte lika långt då ;-) fast det beror nog mest på att vi kör så sakta... en hel del snö på vägen fanns det också och vackra platser förstås. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!