5 jan. 2015

Nyår i Metz

Källartrollet är duktig på att hitta fina platser att besöka som vi kan njuta av på våra husbilsresor. Metz var en sådan stad. Lagom stor stad med en fin parkering/ställplats i centrum (även camping innanför stängslet på sommaren).
Metz ligger i nordöstra Frankrike vid floden Mosel och har ca 122 000 invånare. En fin stad att promenera omkring i och njuta av. Bland vackra byggnader kan nämnas Metz Cathedral men hela stadskärnan är väldigt fin med flera vackra kyrkor och promenadstråk längs med floden. 

  
Det var väldig kallt och disigt, vi frös för mycket för att kunna utforska staden till fullo
vilket innebär att vi måste åka tillbaka till Metz igen. Det blev mycket mys i husbilen istället med god mat och dryck istället. Nyårskvällen slutade tidigt för vår del, orkade bara hålla oss vakna till klockan elva.
Vi åkte hemåt tidigt på morgonen i sakta mak via Tyskland, inga direkta stop på vägen mer än bensträckor, rastning av räkan och övernattning. Blåsigt värre hela vägen hem. Nu är det bara att njuta av denna fina resa vi fick göra (680 mil) och se fram emot våren och ett nytt spännande år med bobilen!

1 kommentar:

  1. Nu har jag sett och läst alla inläggen från resan... tack för härliga bilder som gör att man längtar till nästa år och att det ska bli dags att ta fram husbilen ur vinteridet igen!
    Kram

    SvaraRadera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!