25 apr. 2015

Capricciosabullar

Slängde ihop alla ingredienser och klickade ut i små silkonformar. Lätt och smidigt och inget kladd! Bara att riva lite ost och slänga in i ugnen.

Till 18 små bullar hade jag följande;

½ dl sesamnötsmjöl (kan bytas ut mot 1 dl mandelmjöl eller ½ dl kokosnötsmjöl)
½ dl pofiber
5 msk fiberhusk
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
6 ägg
2 msk äppelcidervinäger
1 dl kokhett vatten
3 msk kokosfett/olja

Fyllning; 
½ finhackad lök
4 champinoner
1 pkt finstrimlad/klippt bacon
ca 2 dl vanlig tacosås
1 msk oregano

Toppas med riven ost (ca 150 gram).

Gör så här;
Sätt ugnen på 190 grader.

Lägg ner bacon i en het panna, släng ner lök och svamp när den släppt lite fett och stek allt i några minuter. Häll över tacosåsen och oreganon, låt allt puttra et par minuter. Lägg åt sidan att svalna något.

Blanda ihop ägg, vinäger och olja i en skål. 
Släng ner alla torra ingredienser i en bunke. 
Blanda ner äggblandningen och rör om ordentligt, häll på vattnet och vispa ihop till en jämn smet. 
Blanda ner fyllningen och vispa runt så det blandas ordentligt.
Klicka ut i silikonformar eller små muffinsformar och toppa med riven ost.
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 20 minuter.

Låt svalna innan du äter dem. Perfekt till picknicken!
Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!