26 apr. 2015

Friluftsliv

En härlig dag ute i naturen blev det idag! Jag och Agneta hade bestämt att gå en av alla vandringsleder som finns i vår fina kommun. Vi bestämde oss för en tur till natur-reservatet Virsehatt som ligger i Oskarström.


Höll på att komma försent då jag körde förbi ett ställe (vägen mellan Simlångsdalen och Oskarström) där det växte ett hav av skunkkallor. Så fina!



Vi luktade inte så gott, räkan och jag efter detta :-)



Klockan tio var vi i alla fall på plats för att påbörja vandringen uppför alla trapporna till utsiktsplatsen. Inte var det nån utsikt direkt även om vägen upp var väldigt fin. Träden har växt sig så höga att man inte ser så värst mycket och värre blir det när alla löven slagit ut.



Uppe på "hatten" så hittade vi bland annat blåsippa, harsyra och mängder med vitsippor så klart. Några rosa vitsippor såg vi också. Virsehatt är 70 m högt och ligger 122 m över havet. Det är även Hallands första naturreservat.




En märklig ticka - dessa växer ju vanligtvis på trädstammar och stubbar, här har den börjat växa på några tunna grenar. Otroligt hur naturen fixar till det!
Nere vid ån så växte även kabbeleka. Här något suddig då den var en bit bort och jag var tvungen att zooma en hel del.






Nedan ser du Virhultsstugan som ligger längs med Hallandsleden och strav vid sidan av ingången till reservatet. Virhultsstugan förvaltas av Enslövs Hembygdsförening.



Vi avslutade promenaden med lite fika. Man blir ju väldans hungrig av mycket frisk luft.


 Vi var tvungna att skaka ner all mat så vi tog en sväng till längs Hallandsleden.
 På väg hem så körde jag via Danska fall, ett annat vackert naturreservat som jag varmt kan rekommendera. Lurade dit även Milla :-) som kom för att gå en sväng.



När vi nästan var framme vid fallet så tyckte hon att vi istället skulle gå den gula slingan på 4,2 km som gick runt Brearedssjön och så fick det bli. Väl hemma efter 6 timmar var både jag och hunden nöjda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!