8 aug. 2015

Bernkastel-Kues

Oplanerat som vi åker och efter att  vår "Ingrid" i bilen strulade värsta mycket med att ta oss till gud vet vad blev vårt nästa stop i Bernkastel-Kues. Vi åkte till Lidl för att bunkra lite och såg en lite mindre camping inte så långt från stan där vi kunde tänka oss att bo några nätter. Sagt och gjort! Så fort vi installerat oss var det fikadags och nu var det ju nästan lunch så det blev lite vin också.


Vi tog dagen till att vila, strosa runt i området och bara vara. räkan badade naturligtvis med alla andra turister i Mosel också.


Dag två promenerar vi in till staden för en rundtur. Till en början ser det faktiskt inte ut att vara nåt att ha, men...
 ... ganska snart ser man en riktigt vacker och charmig stad träda fram. In på turistbyrån och hämta lite info för det hade vi ingen då vi inte hade planer på att stanna just här.

Vi köpte en färgglad broschyr med karta och olika rekommenderade turer beroende på hur lång tid man har tänkt stanna. Värt sina 2.90 Euro! För att hinna läsa på åtminstone lite så tog vi en god fika, ybermysig miljö. Mängder med korsvirkeshus och härliga små gränder som kantas av affärer, fik, vinstugor och restauranger.
 



Efter att ha promenerat ett par timmar blev det dags för lunch. I Tyskland blir man nästan aldrig besviken oavsett vad man får på tallriken.  


Vi tog ännu en promenad efter lunchen och sedan gick vi sakteligen hem igen. Så glada över att få se denna lilla stad vid Mosel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!