7 aug. 2015

Vi fortsätter vår resa norrut...

Vaknade på morgonen riktigt utsövda, det var längesedan kan jag säga! Efter alla morgonbestyr så bestämmer vi oss för att åka vidare till Österike och Wolfgangsee men alla campingar runt sjön var överfulla så vi kör vidare och tar in på en liten camping utanför Salzburg över natten. Camping Schloss Aigen var riktigt billig för att ligga så nära en storstad, kostade bara 25,5 Euro. Salzburg sparade vi dock till en annan gång.
Vi tar dagen som den kommer och styr mot Moseldalen och när klockan passerat nio på kvällen och vi ett antal gånger ändrat färdriktningen så hamnade vi på en fantastiskt vacker plats, Hunsrückhaus vid foten av Erbeskopf. Berget Erbeskopf i Hunsrückregionen ligger på en höjd av ca 816 meter över havet. Fricamping igen alltså!
Äntligen lite härlig frisk luft efter dagens heta resa från Österrike.



Efter en promenad och lite bus med räkan blir det lite mat och sedan bingen. Men nattens sömn störs något av en gren som skrapade mot taket. Hm... någon gjorde ett dåligt val av parkeringsplats. Det var ju inte så att det var ont om platser då det bara var vi som stannade över natten :-)


Däruppe på höjden ser vi något som ser ut som en utkiksplats, så jag och räkan styr dit, uppför skidbacken. Det tar oss en stund men så vacker utsikt när vi väl kommer fram!

Räkan får vila lite på vägen också, vilken tur här fanns en bänk!

 Tittar om han ser husse långt där nere
 Oj, här finns visst en skulpturpark!
 
 Vi är inte ensamma här uppe på berget
 
 

 
Det tog oss 1,5 timme allt som allt. Gå upp, gå rundan och gå ner. Sedan packade vi ihop oss och åkte vidare ner mot Moseldalen. Ja, vi hoppade frukosten även idag...

Vi åkte först till Piesport då vissa vägar var avstängda och vi åkte vilse hela tiden och svängde sedan av mot Bernkastel och tog in på campingen som ligger 1,5 km söder om stan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!