22 nov. 2016

Gratis fin väg Lyon-Mende

Väg N88 visade sig vara smidig att ta, gratis är gott som det heter. Natten var blåsig, så även förmiddagen.
Vi åkte förbi ett par fina ställen bl a Le Puy-en-Velay med en liten kyrka på en klippa, en staty och en stor katedral. Hade vi haft mer tid hade jag gärna utfokat denna stad.
N88 tog oss förbi Mende och motorvägen som var gratis ända ner till Bèziers.  Vi gjorde ett längre stopp i närheten av Sévérac-le-Château innan vi fortsatte till Millau, åkte ner i dalen och ut på motorvägen igen. Bron som kostade över 35 euro för oss hade vi ingen lust att betala då det bara tog 30 minuter att köra igenom dalen.
Väl framme i Bèziers åkte vi uy på motorvägen A9 och åkte den fram till gränsen, kostnad 17 euro då en del av vägen är gratis. Vi fortsatte på AP7 förbi Barcelona mot Tarragona. Vi stannade för natten på en rastplats ca 45 km innan Tarragona. Bara ca 450 km kvar till Benidorm 😎

Ovan o under, Le Puy-en-Velay 
Fin rastplats, Sévérac-le-Château i bakgrunden

6 kommentarer:

 1. Vilka spännande platser ni hittar - WOW!

  SvaraRadera
 2. Inte behöver man betala så mycket för bron när det är fint nere i dalen, vi har aldrig kört över, bara under. Fin rastplats även för Räkan hihi.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi körde över den för två år sedan, betydligt billigare då 🙄

   Radera
 3. Åh vad roligt att ni är på väg! Så härlig inspiration och underbara foto! Vi börjar undra varför vår bil står på vinterplats, nåja vi lär oss!

  SvaraRadera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!