20 nov. 2016

Kaysersberg, Alsace

Igår kväll kom vi till Kaysersberg, vi ställde oss på byns ställplats som hade allt utom ström o låg nära stadskärnan. Vi tog en promenad, åt kvällsmat och hoppade i bingen. Det såg ut att vara en fin liten by så vi ställde klockan på 7. Efter kaffe o alla morgonbestyr gick vi ut på "stan". En riktigt fin by med många vykortsvyer.
Solen sken och humören va på topp så vi åkte även till Riquewihr (en favorit) och Ribeauville, sistnämda en ny bekantskap o alldeles för mycket trafik i stadskärnan för att bli en ny favorit.
När klockan slog ett körde vi söderut, tog bort betalvägar och körde sakteligen söderut. Vi har nu stannat för natten i Saint-Shamond. En vanlig rastplats fick duga ikväll, det blåser storm ute... så pyjamasen är på men någon extravärme behövs inte, 14 grader ute och betydligt varmare här inne.
(Bilderna nedan är från Kaysersberg tagna med mobilen, datorn får vila ett tag till så jag bloggar via Blogger i mobilen)

3 kommentarer:

  1. Alsace distriktet som är så fint :) Vi var där i september. Jag gillar deras korsvirkes hus skarpt:) Trevlig fortsatt resa. Kram

    SvaraRadera
  2. Vilka underbara hus - jättefina bilder! Ha en fortsatt fin färd!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Fina hus du har fotat. Visst är det ett fint område
    Kram

    SvaraRadera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!