28 sep. 2014

Quiche Lorraine

... eller helt enkelt paj med ost och sidfläsk (oftast bacon i Sverige) Jag gör min glutenfri men du kan ta vilket grundrecept du vill och har till pajbottnen.

Pajbotten (gräddas i 200 grader i 9-10 minuter)
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1-2 msk kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 ägg

Mixa mandel-, kokosnötsmjöl och sesamfrön. Tillsätt resten och kör till en jämn deg. Tryck ut pajdegen i en ca 24 cm bred pajform, nagga och grädda pajen (behöver inte stå i kylen och vila).

Fyllning
300 g rökt sidfläsk
1 lök
salt å peppar
4 ägg
2 dl vispgrädde (eller créme fraiche eller 50/50)
200 g ost

Tärna sidfläsket och lägg det i en kall stekpanna, stek på högsta värmen. Tillsätt löken när fläsket har smält och fräs ytterligare några minuter. Sänk värmen och stek färdigt tills lök och fläsk fått fin färg.
Lägg fläsk och läk i pajskalet. Blanda ägg, grädde och ost och häll över. 
Grädda i 175 grader ca 35-40 minuter.

Idag har jag även lite trattar och taggsvamp som får åka ner i pajen och steka sig knapriga med fläsket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!