7 juli 2015

Frallor med medelhavssmak

Matiga frallor med smak av medelhavet, naturligtvis är de också glutenfria!

4 ägg
150 g fetaost, finfördelad
4-5 stora gröna skivade oliver (grillade och inlagda med chili och vitlök, finns på Willys)
1 msk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
1½ dl mandelmjöl
4-5 msk riven parmesanost
2 msk sesammjöl (alternativt kokosnötsmjöl)
2 msk linfrön
1 msk oregano
1½ msk timjan
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 msk sesamfrön (att strö över bullarna)

Sätt ugnen på ca 190 grader.
Vispa äggen luftigt. Blanda ner fetaosten, oliverna, olivoljan och äppelcidervinägern och vispa runt.
Blanda alla torra ingredienser för sig och blanda ner i äggröran.
Låt smeten vila 5-10 minuter. 
Klicka ut 5 bullar med sked eller slickepott och strö över sesamfrön.
Grädda ca 25 minuter mitt i ugnen.

Smaklig spis!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!