12 juli 2017

RovinjSjälvklart får Rovinj ett eget inlägg. Istriens vackraste stad! Den här bilden är tagen från parkeringen utanför stan, egentligen bara för personbilar men vi chansade och stäölde oss här (och klarade oss utan böter).

Gatorna består av blank kullersten för det mesta och husen är slitna men färgglada. Här skall man ta sig tid att strosa runt i den gamla medeltida stadskärnan med trånga gränder och små torg. Det finns gott om souvenirer och annat att shoppa om man är på det humöret.

Det är kuperat och backigt, och högt uppe på en kulle tronar St Eufemiakatedralen. Härifrån ser du ut över staden och vill du få en ännu bättre utsikt kan du klättra upp i kyrktornet. Här uppe på kullen dominerar färgerna vitt, grått och grönt. 

Nere vid hamnen hittar man utflyktsbåtarna, caféer & restauranger och en hel del butiker. På torget hittar man statyn med pojken och fisken och en av stadens gamla portar.


Vi avslutade vår morgontur med en härlig frukost i hamnen med färskpressad juice och en ost & skink omelett och en stor cappuccino.

19 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder (som vanligt :) ) Vi åker nästa fredag och stannar i Rovinj i två nätter på väg ner mot Zadar. Längtar inte mindre nu!! Kör försiktigt hemåt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevlig resa o tack, inte går det fort i blåsten o i regnet 😕

   Radera
 2. Åh, Rovinj som verkligen är mina ägares favoritstad i Kroatien. Så mysig! Härliga foton där återigen ägarna drömde sig tillbaka.

  SvaraRadera
 3. Du har visat Kroatien från en väldigt fin sida! Jag som inte varit förtjust i landet tidigare, efter mina besök där, är beredd att ompröva beslutet om att inte återvända :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag absolut att du skall göra. Enda minuset är att det är dyrt med camping under högsäsongen.

   Radera
 4. Ser helt fantastiskt ut!
  Ha det fortsatt gott!

  SvaraRadera
 5. Vi var till Rovinj i September i fjol, och betydligt mer folk ute då. Ett fantastiskt fint ställe att besöka. Nu längtar jag bara mer till Kroatien när du visat så många fina bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kom dit tidigt på morgonen så folk låg nog å sov 🤣 betydligt mer folk när vi åkte därifrån vid 11:00 😊

   Radera
 6. Bilden på vespan👍Ja det verkar som ni haft en bra resa och man blir alldeles sjuk efter att få bada, sol har vi här på ön, men badtemperaturen är inte som vi är vana vid, men det är självvalt och vi får åka nästa år, eller i vinter, rulla lugnt på vägen hem, fast ni kanske redan är hemma?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej nej, inte än, rullar i Tyskland! Just nu Lüneburg 👍

   Radera
 7. Så otroligt vackert där är, vi missade Istrien i höstas och körde direkt till Krk, men funderar lite på det nu till hösten. Så vackra bilder du har tagit. Hoppas resan hemåt går bra! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Resan gick bra, men någonstans på vägen fick jag skrivkramp :-) Kroatien tror jag man skall göra tidig vår eller på hösten så slipper man både hettan och alla turister ;-)

   Radera
 8. Underbara bilder! Rovinj är fantastiskt fint!

  SvaraRadera
 9. Lääängtar så till Kroatien igen. Hoppas vi tar en tur nästa sommar!
  Fina bilder som väcker minnet till liv!

  SvaraRadera
 10. Hej! Jag tänkte höra om du skulle vara intresserad av ett samarbete på din blogg tillsammans med en campingkedja. Hör gärna av dig på mail! MVH Karin, kl@impera.se

  SvaraRadera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!