5 juli 2017

Trogir

En supermysig stad med mänger av gränder med stort restaurangutbud och en massa sevärt.  Här finns sevärdheter som St. Laurentius-katedralen, rådhuset, stadsportar, St. Dominikus-kyrkan, klocktorn och en rad andra historiska byggnader. 1997 kom Trogir på UNESCOs världsarvslista. Vi bodde camping Rožac på ön Čiovo och som låg ca 2 km från gamla stan. Inga trottoarer fanns att gå på o tokig trafik så vi gick in till Okrug Gornji och tog båt in till Trogir, 20 kuna/vuxen och riktigt mysigt.

Första kvällen promenerade vi dit för att se om Rexi fick åka med båten o det gick bra! Samtidigt så blev ju kvällsrastningen gjord 😉Läckert ställe med ursnygg meny! Det fanns många restauranger att välja mellan.  Vi valde en på måfå till lunch och fick goda grillspett med goda tillbehör att njuta av.


Min favoritgubbe!

8 kommentarer:

 1. Superfina bilder från superfin stad! Känner igen mig! :) Men vad små bokstäverna blivit...? Är det meningen? Svårt att läsa tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte vad som hände, bättre nu hoppas jag 😉

   Radera
 2. Där är så vackert och vilka fina bilder som vanligt, jag njuter.... Kram

  SvaraRadera
 3. Så långt ner åkte inte vi när vi var till Kroatien. Jättefint ser det ut att vara där också 😄👍fina bilder , o den första bilden är ju makalös 😎👏🏻

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där var väldigt fint. Men få möjligheter att rasta hunden på så.... inget som blev långvarigt för oss.

   Radera
 4. I Trogir var jag förra året innan mina ägare vände mig hemåt. Det var en stad ägarna trivdes i, en liten gammal mysig stad med alla gränder i den gamla delen. De drömmer sig återigen bakåt i tiden med hjälp av dina fina bilder.

  SvaraRadera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!