22 maj 2015

Kalmar

Ja, då kom vi äntligen fram till Kalmar. Men vi gjorde som vi brukar när vi är i krokarna. Åkte till vårt favoritövernattningsställe (det var ett långt ord) Kalevistenen, lite fricamping alltså. Ikväll var det inte bara vi utan flera andra husbilar och även en husvagn. Vi tog en kvällspromenad bort till fåren och sa hej.



Morgonen därpå åkte vi tillbaka till Kalmar, vi valde att ställa oss på ställplatsen i stan. Nära till allt och med bra service. Tog en tur bort till slottet och därefter till stan och åt en god lunch på 4 kök (tror jag det hette).


Gick tillbaka till bilen för att njuta lite av solen i solstolen. Träffade ett trevligt Schweiziskt par som kom fram och behövde lite hjälp med svenskan, våra skyltar är inte alltid lätta att förstå.
Tog en promenad för att köpa glass men hittade inget ställe som sålde mjuklass så vi gick hem igen.
Efter en stund kom det Schweiziska paret till oss med en falska vin och lite tilltugg så då blev det partaj :-) Så trevligt att få sitta och prata en kväll med helt okända människor, lite ovanligt bara.
Det är ju inte varje dag okända knackar på husbilsdörren och kommer med en flaska vin.


 
Det blev promenader i gamla stan och ut till Kalmarsundsparken där vi även grillade innan vi åkte hem. Himla trevlig stad, Kalmar! Hit kommer vi säkert snart igen.
 


 
På hemvägen stannade vi vid Hyllsjön (utanför Lessebo) för en kopp kaffe och vi gjorde även ett kort stop vid Boasjön, även den på väg 25 mot Halmstad.
 
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!