16 okt. 2016

Mulle drar på utflykt!

Alltså, kan man vakna till tråkigare väder? Men hunden skall ha sin runda i viket fall så... lika bra att göra något roligt av rundan.
Mulle drar fram sina regnkläder och packat matsäck. Googlar hur jag hittar till naturreservatet vid Hallandsåsen och kör dit. Hade ju sett någon skylt härom dagen när jag var nere i Hasslöv. Dimmar hänger tjockt över åsan när vi närmar oss Båstadavfarten.
När vi kommer till parkeringen så är det lite kusligt mörkt som det kan vara i en bokskog. Det regnar fortfarande och jag funderar på om jag skall lämna fikat i bilen, men nej, har jag packat med fika så skall den med! Dessutom har jag ingen aning hur lång slingan är.Det fanns en låda med broschyrer så jag tog en snabbt och stoppade i fickan så att den inte skulle bli blöt. Hittade en stig och började gå...
Rätt snart dyker det upp en pinne med en hermelin på, han skall nog visa oss vägen runt tänker jag och går vidare, att siffran på nästa pinne är12 bekymmrade inte mig.


Nyfikna kossor, de skrämmer inte oss sa räkan och gav till ett skall...

När pinnen därefter har siffran nr 11 förstår jag att jag går slingan baklänges, gör ju inte så mycket, runt skall jag ju ändå. När jag kommer till siffran 8 tar jag fram min broschyr, förstår att det är här man skall fika men jag tycker att det är lite förtidigt så vi gör en avstickare, svänger av från slingan och kommer fram till Allgustorp, byn som försvann. Idag är här bara en liten ruin kvar. Det är en hima fin plats och träden skiftar i allt från grönt till orange.När vi tittat färdigt här uppe tar vi stigen tillbaka igen. Det har slutat regna så då kan en macka och lite kaffe smaka gott. Vi stannar till vid de väl använda borden och bänkarna.


Räkan är också sugen på fika, vilken tur att jag hade lite gott med till honom också

Det börjar att regna igen, det var bara att packa ihop och fika färdigt en annan gång. Nu gick stigen nerför tills vi kom till en skylt där det stod Skålgropsstenen. Vi gick dit där skylten pekade men inte hittade vi den där stenen, men det var väldigt vackert i skogen.
Vi gick vidare och snart kom vi fram till utsiktsplatsen med grillplats och fina möjligheter till picknick. Det fanns t.o.m. ved att ta av om man ville göra upp eld. Utsikten var det sisådär med. Dimman.... ligger som sagt tungt över åsen.Det duggade på så vi stannade inte någon längre stund utan tog oss nerför den sista biten till bilen. Nu var det dessto fler bilar parkerade där, men vi såg inte en människa. Trots regn o rusk så verkar detta stället populärt.Slingan är bara 2,5 km lång men den tar ca 1,5 timma att gå med en kort fikapaus och lite fotostopp. Hittar hit gör du genom att ta av E6:an vid Båstad och kör mot Hasslöv. Efter ca 2 km svänger du av och följer skylten mot Naturreservatet Osbecks bokskogar. 

Ha en fortsatt fin söndag, önskar herr hermelin, räkan & jag!

8 kommentarer:

 1. Tack för en härlig promenad! Synd att vi bor så långt ifrån varandra - hade gärna gjort dig och Räkan ... och herr Hermelin sällskap på den här vandringen!
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade varit kul med lite sällskap, kram på dig

   Radera
 2. Ibland önskar jag att vi hade hund! För då måste man ju gå ut varje dag! Tyvärr är jag allergisk, så det får anstå, men vilka fina bilder, och Räkan uppskattade säkert promenaden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utan räkan hade jag varit en riktig soffpotatis 😜

   Radera
 3. Det kan bli lite "spökligt" när det är dimma, väldigt fina bilder du tagit.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Ja, spökligt va det allt 😱

  SvaraRadera
 5. Vilka fantastiskt fina foto du tar, så vackert det är där på åsen. Nästan så jag vill ta mig dit och promenera. Tack för allt fint!

  SvaraRadera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!