24 okt. 2016

Söderåsen, en favorit på hösten!

Vad säger man när man kommer fram och upptäcker att man glömt kamera hemma?! Inte mycket, man biter ihop och använder telefonen.
Vi var framme rätt sent och var trötta så vi gick upp för att ta en broschyr.
Dinobebisen, hälsar oss välkomna uppe vid Naturum. Den är så söt! Vem kan tänka sig att det funnits Dinosaurier här?! Man kan läsa sig till att det både funnits kött- och växtätare här. Är glad att de är borta om jag säger så...  
 
Efter en liten promenad på knappt en kilometer runt sjön tar vi kväll, äter lite gott och planerar morgondagen. Vi stannar kvar över natten på parkeringen, som så många andra bilar, dock inga husbilar. 
 
Sovmorgon till klockan åtta, javisst! Efter lite kaffe tar vi på oss rejält och beger oss ut på Kopparhattsrundan som är ca 4 km lång och bitvis ganska brant.
 
Porlande bäckar, mossklädda klippor & fantastiska vyer med lövskogens sprakande färger.
Fantastisk utsikt från Kopparhatten, synd bara att det var så grått väder, men vi klarade oss från det värsta regnet i alla fall.
 
Kopparhatten, Utsikt över den 90 meter djupa Skäralidsdalen. Namnet är från 1800-talet; -hatt betyder höjd. 

Väl tillbaka i bilen blev det brunch och lite vila. Parkeringen fylldes med bilar, helt otroligt vad mycket folk som är ute och vandrar på Söderåsen. Vi packar ihop oss och kör 5 km söderut till Röstånga. 
 


Väl där blev det blev några km till. Vi gick Nackarpsrundan som är ca 4,3 km lång. Överst är en bild över Odensjön. Utsikten var dock rätt så begränsad. De andra två bilderna är tagna nere vid sjön. Ja, vi gick den rundan också, man kan ju inte låta bli när man ändå är här. Det blev 2,4 km till. Denna källsjö omges av höga rasbranter och vattnet skall vara riktigt kallt.
Är du i Skåne om hösten så måste du bara besöka Söderåsens nationalpark, lövskogens sprakande färger värmer hjärtat och resten av kroppen!

17 kommentarer:

 1. Underbara bilder ... och vilka fantastiska färger! Din mobilkamera och du gör ett kanonjobb tillsammans!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Söderåsen ska jag lägga till på vår "platser-att-åka-till-lista"!! Jösses så grannt 🍁🍂
  Och så härligt med många fina vandringsleder 👍
  Ha de gott :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härlig natur och många fler vandringsleder att gå.

   Radera
 3. Trist att glömma kameran. Men bilderna blev ju superfina i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, de blev över förväntan. Tur att man alltid har mobilen välladdad.

   Radera
 4. Nu får jag så där dåligt samvete igen, vi är så dåliga på att vandra/promenera i naturen, och nu har maken varit förkyld med hosta och öroninflammation så då blir det inget alls:( fina bilder och ni är duktiga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte skall du ha dåligt samvete, vi hade nog varit lika dåliga på det om vi inte hade haft hund. Nu gör vi det bästa av promenaderna.

   Radera
 5. Oj, såå vackert! Jag har inte varit på Söderåsen på massor av år. Detta får mig att vilja åka dit igen. Tyvärr får jag inte maken med mig, jag får fundera ut något att locka med haha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är det inte lätt, du får komma på något gott att locka med :-)

   Radera
 6. Verkligen härliga bilder.
  Kram😀

  SvaraRadera
 7. Du klarade dej fint med mobilen som kamera :) superfina bilder visar du...verkligen. Jättefint med olika färger på löven under hösten. En fin tid:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad gör man när man inte har kameran med sig.... jag gillar verkligen hösten som den är som nu, inte alltför kall.

   Radera
 8. Vilket fantastiskt ställe! Tack för titt och tips!
  Kram

  SvaraRadera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!