7 juni 2017

Mön och den vackra klinten

Redan torsdag kväll styrde vi söderut, första stoppet blev Malmö där vi lämnade av lite saker till Nathalie som flyttat till ny lägenhet. Vi körde vidare över Öresundsbron men blev stående då en olycka hade hänt på andra sidan tunneln, på den danska sidan.
Vi fick en fin bild på bron i alla fall och Expressen fick lite bilder som de kunde publicera. De stängde bron en bil bakom oss därav att vi kunde ta bilden nedan.
Öresundsbron utan trafik
Vi fricampade på en rastplats, orkade inte köra hela vägen till Stege. Jag jobbade ett par timmar på fredagsmorgonen men orkade inte fullfölja hela passet då jag hade blivit värsta förkyld med huvudvärk som följd. Fick ta igen det idag istället.


Från högsta punkten stupar de vita klipporna 140 meter rakt ner i havet som färgas smaragdgrönt i solskenet. Längs den nästan 7 kilometer långa klinten finns flera utsiktsplatser där man kan beundra de vita kalkstensklipporna. Bokskogen ger lagom svalka en varm dag som denna. Trapporna var inte att leka med varken nerför eller uppför. Träningsvärk i dagarna tre... Kanske för att jag hade feber och en rejäl infektion i kroppen?!Stranden består av flintasten och är ibland helt eller delvis avstängd då ras har
förekommit. Senast 2007 skedde ett stort ras men ingen kom till skada.

 
 
Räkan tog sig ett bad, det gjorde han rätt i, solen stekte på ganska bra så han behövde svalka sig lite.


Senare på eftermiddagen åkte vi till Jydelejet för att gå på ängarna och spana efter lite orkidéer. Fantastiskt härligt att vandra runt och se stornycklar växa i mängder. Här fanns också tvåblad och andra sorter som inte börjat blomma, men även mängder av ängsblommor av olika slag.


Att ha något att jämföra med, skostorlek 43!  

 
Vi tog även en promenad i parken Liselund innan vi åkte tillbaka till Stege och ställde oss på parkeringen direkt efter bron, lugnt och fint ställe. Kvällen bjöd på en trevlig men kort promenad genom stan.
 
 
 
 
 Fortsättning följer....
 


8 kommentarer:

 1. Jag har oxå grym träningsvärk (dag 2) och är inte förkyld :-D har bara dålig kondis ha ha ha
  Det näst sista kortet med tnneln genom, tog jag oxå kort på när vi körde där! Tur de nu gjort en väg bredvid :-D
  Härliga Mön bilder! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår inte varför jag skulle ner till stranden, har ju varit där innan.... och så dålig som jag va?!

   Radera
 2. Vilka härliga bilder, blir som alltid väldigt sugen på besök där. Har seglat förbi massor av gånger, men aldrig gått på marken! Krya på dig! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ni skulle åka dit p en tur 🖒

   Radera
 3. Fina bilder från Mön och vi tyckte när vi var där att det var lite Medelhavskänsla med det turkosa havet.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Väldigt fint ... har aldrig varit där, men efter att ha sett dina bilder så blev jag sugen :)

  SvaraRadera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!