2 jan. 2016

En tur till Biskopstorp

Idag for vi till skogen, jag Marianne och Agneta, Rexis syster Mercy följde också med. Denna gången blev det till Biskopstorps naturreservat som ligger ovanför Kvibille. Vägen dit var ganska smal och hålig på sina ställen och man var tvungen att vara på alerten för att hänga med när Agneta tog svängarna på två hjul (ha ha ha skojar bara, hon körde ganska så försiktigt).


Kan detta vara koralltaggsvamp tro?

Vi bestämde oss för att ta den lila leden idag som är ca 3,5 km, detta är en av 11 vandringsleder i reservatet som är på hela 900 hektar. Hålvägsslingan som den heter är en speciell slinga som till stora delar följer gamla hålvägar (Hålvägar är gamla färdstråk som bildats av att människors skor, kreaturs klövar och vagnars hjul urholkat stigar när de stretat sig uppåt i backarna). I början av leden hittade vi ganska många murkna grenar där det växte vita håriga saker på, väldigt lätta att pilla sönder. Har nu läst att man hittat koralltaggsvampen i området, kan det vara den?


Marianne låtsades balansera på en SUPbräda och Agneta försökte sig på limbodans

Vi tog en avstickare till en utsiktsplats där man såg ända ner till E6:an. Här kunde man vila fötterna en stund om man ville det. Fika hade vi tyvärr inget med oss, hade passat fint här.


Marianne väldigt glad över att hitta markeringen igen efter att vi varit vilsna

Denna vandringsleden bjöd även på lite torprunier som den nedan där Severin Svensson bodde på 30-talet. Han hade tre kor och av mjölken gjorde han smör som han sålde. Folk kom även till honom för att röka fläsk i hans rökeri.



Jag kan varmt rekommendera att gå någon av vandringslederna här. Vi har redan gått några stycken och fler skall det bli. 


 Alltid lika glada, bästa sällskapet när man ska ut på tur. Tack för idag flickor!


Vill du läsa mer om naturreservatet Biskopstorp kan du ladda ner foldern här bredvid. Där hittar du info om vilka vandringsleder där finns och kartor över området.
Mer info på länsstyrelsen sida.


1 kommentar:

  1. Ett härligt ställe för en vinterutflykt... verkar finnas många fina slingor att vandra runt på :)
    Tyvärr ingen koralltaggsvamp, utan bara vatten, vatten, bara vanligt vatten - en frostutfällning som brukar kallas håris... googla på det får du se :)

    SvaraRadera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!